Felsökning eTrust Antivirus

April 17

Utvecklad av CA (Computer Associates), är eTrust ett anti-virus program som erbjuder heltäckande skydd mot skadlig kod och parasiter. Den eTrust anti-virus program har ett lättanvänt gränssnitt, och kan konfigureras för att uppdatera automatiskt och kräver ingen inmatning från användaren. Felsöka programvaran för att lösa några vanliga problem med att installera och använda programmet.

Instruktioner

System Avmattning

1 Klicka på "Start" och sedan "Kör". Skriv in "taskmgr" i startorder rutan och tryck på "Enter". Denna instruktion kommer att läsa skärmen Aktivitetshanteraren.

2 Leta upp fliken märkt "Processer" längst upp i fönstret och klicka för att visa innehållet. De fyra kolumner i den efterföljande visningslistan information om processer som körs, och hur mycket resurser är tillägnad varje process. Den "Image Name" kolumnen till vänster representerar namnen på de aktiva processer. Klicka på "CPU" kolumnrubriken två gånger för att beställa processer i fallande ordning.

3 Kontrollera om en CA-fil förbrukar tung CPU. Om du hittar ett objekt, anteckna sitt namn.

4 Dubbelklicka på "Mem Usage" header att sortera posterna enligt minnesanvändning, i fallande ordning. Identifiera alla CA-fil under "Image Name" kolumn som kan konsumera och dränering minne. Tung belastning på processorn och minnet kommer att sakta ner systemets prestanda. Notera namnet på CA objektet.

5 Klicka på fliken som heter "Performance". Från grafen, kontrollera om processoranvändning historia är alltför hög. Kontakta CA med de misstänkta filnamn. Säljaren hämtar aktivitetsloggar från din dator, och lösa problemet genom att tillhandahålla lämpliga produktuppdateringar.

System Crash / Instabilitet

6 Starta om datorn i felsäkert läge och avinstallerar eTrust anti-virus program genom att följa instruktionerna på skärmen. Starta om datorn för att gå tillbaka till normalläge.

7 Kontrollera om datorn uppfyller rekommenderade systemkraven för eTrust anti-virus. Kontrollera att du har minsta rekommenderade minne och processorhastighet, och att du har fått rätt version för ditt operativsystem.

8 Inaktivera startprogram som kan orsaka konflikter med eTrust anti-virus. Skriv "msconfig" i kör kommandofönstret och klicka på "Enter". Ett nytt fönster visas.

9 Klicka på fliken märkt "Start" från fönstret. Identifiera alla program som inte förknippas med eTrust och rensa kryssmärken för programmen; eTrust objekt kommer att ha texten "install \ CA" i den andra kolumnen. Detta kommer att instruera datorn att inte ladda okontrollerade program på systemet uppstart. Klicka på "OK" och starta om datorn.

10 Inaktivera alla säkerhetstjänster från andra än Microsoft källor. Skriv "msconfig" i kommandofönstret sikt slå "Enter" och klicka på fliken "Tjänster". Kontrollera "Göm alla Microsoft-tjänster", och ta bort alla rutor för tjänster som inte är kopplade till eTrust. Klicka på "OK" och starta om datorn.

11 Ladda ner den senaste versionen av eTrust använder abonnemanget och installera produkten med hjälp av licensnyckeln.

Tips

  • Innan du installerar eTrust anti-virus, kontrollera om du har rätt version för ditt operativsystem. Samma anti-virus program kanske inte är kompatibla över alla plattformar.
  • Inte säga något resurskrävande processer från Windows Task Manager. Detta kan orsaka instabilitet, eller få datorn att frysa.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com