Vad kan gå in PCI-kortplatser?

April 3

Vad kan gå in PCI-kortplatser?


PCI (Peripheral Component Interconnect) expansionsplatser finns på moderkortet inuti datorn: s fall. Du kan lägga till funktioner till din dator genom att köpa PCI-expansionskort för saker som ljud, lagringsenheter, och ytterligare kabelanslutningar.

PCI Grunderna

PCI-plattformen designades av Intel och blev populär i mitten av 1990-talet. Den var ursprungligen avsedd för grafikkort, ljudkort och uppringda modem.

PCI-X

PCI-X-kortplatser används främst för servrar. Vanliga användningsområden är för fiberoptik, gigabit Ethernet och lagringsenhet kontrollerkort, särskilt SCSI (Small Computer System Interface). PCI 2.0-kort är kompatibla med PCI-X.

PCI Express

PCI Express (PCIe) används främst för grafikkort, och du kan se flera PCIe-platser på ett moderkort, utformad för att använda grafikkort i tandem för högre prestanda. PCI-kort är inte kompatibla med PCIe-kortplatser.

Andra PCI Express använder

PCI Express är också användas för att tillhandahålla ytterligare externa portar för FireWire, USB (Universal Serial Bus, extern SATA (Serial Advanced Technology Attachment, för lagringsenheter), och Ethernet.

Mini PCI

Mini PCI är en slot typ mestadels påträffats hos bärbara datorer. Det är ett populärt val för wi-fi adaptrar, Bluetooth och uppringda modem.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com