Password Recovery för BIOS på en Dell Latitude D830

December 24

Password Recovery för BIOS på en Dell Latitude D830


Ställa in ett BIOS-lösenord på din Dell Latitude D830 laptop är ett bra sätt att säkra ditt system och förhindra obehörig åtkomst. Genom att ställa in en BIOS-lösenord, hindra dig någon från att ändra några inställningar hårdvara eller ens starta den bärbara datorn. Lösenordet lagras i en EEPROM chip på moderkortet, som kommer att behålla ditt lösenord även om CMOS-inställningarna är rensade. Detta gör ditt lösenord mycket svårt att komma runt.

Ring Dell

Det enklaste sättet att rensa en bortglömd BIOS-lösenord är genom att ange vad som är känt som ett huvudlösenord som kan tillhandahållas av Dell. Ring Dells tekniska support linje och förklara din situation. Du kommer att behöva lämna ditt systems servicenummer, som är tryckt på en etikett på undersidan av den bärbara datorn och visas på lösenordsskärmen. Du kommer att behöva lägga fram bevis den bärbara datorn är ditt. Dell kan beräkna ett huvudlösenord från tjänste tagg som kommer att få dig genom din bortglömda lösenord. Om de inte kan hjälpa dig, och den bärbara datorn är legitimt er, det finns andra alternativ.

Varför skulle inte Dell Hjälp?

BIOS lösenord måste anges varje gång en användare slår på datorn, vilket innebär att det tas upp kontinuerligt. En användare skulle vara mycket osannolikt att glömma ett lösenord de skriver så ofta. Dell måste vara säker på att de inte låsa upp en lösenordsskyddad laptop för någon som stal det eller köpte den stulen. Om du inte kan tillräckligt bevisa den bärbara datorn är din, kommer de inte att ge huvudlösenordet. Det finns situationer där den legitima ägaren kan glömma lösenordet. Om den bärbara datorn ersattes och satt oanvänd under en längre tid, kan lösenordet lätt glömmas bort. Utan ett kvitto eller andra verifikationer, kan du inte kan tillräckligt bevisa ägande. För fall som detta, det finns andra alternativ.

Andra alternativ

Om Dell är inte att hjälpa dig, det finns ett par andra alternativ. Dessa är mycket riskabelt och bör inte försöka med en hemanvändare. Kontakta en professionell dator reparation tekniker för att ha utfört arbete. Som lösenord lagras på EEPROM chip, måste du antingen radera det eller byta ut den. Ersätter ett chip löds till moderkortet kan vara svårt och kräver en expert hand. Radering av lösenordet från chipet kan göras genom att avsiktligt kortsluta den tredje och sjätte stift på chipset. Strömmen måste vara på medan du gör detta och det kan lätt steka ditt moderkort om det görs på fel sätt. Båda dessa alternativ kräver en hel del skicklighet och bör endast prövas som en sista utväg.

Är ett lösenord ens nödvändigt?

Huruvida eller inte en BIOS-lösenord är nödvändigt är strikt upp till ägaren av datorn. Som standard finns det inget lösenord, så att användaren måste aktivera och skapa en. Detta lösenord kommer att stoppa en obehörig användare för att logga in på ditt system och använda den, gör din bärbara dator värdelös om stulet; Men, erbjuder lite i vägen för dataskydd. Dina personliga filer är alla lagrade på hårddisken, som kan tas bort och nås via en annan dator. Om du gör det möjligt för detta lösenord, se till att komma ihåg det och stänga av den om du säljer den bärbara datorn eller ge bort.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com