Rullande text Box i HTML för en profil

October 1

Skapa en grundläggande textrutan lätt åstadkommas med hjälp av HTML-taggen "<textarea>", som skapar en anpassningsbar låda fylld med text. När texten överskrider det förinställda bredd och höjd på din textrutan kommer boxen att börja rulla automatiskt. Du kan lägga till textrutan till en profil som stöder HTML tillägg, som MySpace och Tumblr.

Skapa en textruta

Öppna textruta med <textarea> och fyll i all text du vill inom din text område. Kod som används i textrutan kan inte vara utformade eller formaterad med HTML, som HTML-skärmar som det är inom textområdet. Däremot kan du starta en ny linje eller infoga en linje mellan punkterna med hjälp av Enter - inte HTML krävs. Du vill ställa lådan som skrivskyddad, så att människor inte kan ändra innehållet. Medan deras ändringar inte skulle spara till mottagaren för nästa person på din webbplats, skulle det förstöra effekten. Till exempel skulle en grundläggande textruta gjord med HTML ser ut så här:

<Textarea skrivskyddad = "skrivskyddad">
Namn
Ålder

hobbies
</ Textarea>

Styling en textruta

Den enklaste metoden för exakt kontroll över utseendet på din textrutan är att styla den med attributet "stil", och att göra ändringarna via CSS. CSS kan du ändra teckensnitt på din textrutan, ändra färger och kontrollera storleken ända ner till pixel. För ett exempel, ett textområde som är 300 pixlar bred och 150 pixlar hög, med en grå bakgrund, svart ram, svart text och skriven i Times New Roman ser ut så här:

<Textarea skrivskyddad = "readonly" style = "width: 300px; height: 150px; bakgrund: # A8A8A8; kant: 1px solid # 000000; color: # 000000; font-family: Times New Roman,">
Namn
Ålder

hobbies
</ Textarea>

Användningsområden för en textruta

Du kan ställa in en textruta helt enkelt för att visa en hel del information i ett mindre utrymme; Detta kan bidra till att göra din profil mindre rörigt, samt lägga till en färgad, anpassad liten del till din profil. Textrutor används också ofta för att dela HTML-kod, till exempel med en kopiera / klistra banner för din webbplats; eftersom koden inte fungerar i textrutan, kan användarna bara kopiera innehållet och klistra in den på sin egen sida utan problem.

Begränsningar i textrutan

Text områden är enbart text. Du kan inte formatera några enstaka ord eller avsnitt i en textruta; allt i textrutan är homogen, på grund av bristen på HTML-stöd i textrutan. Begränsningarna även stjälkar att dela bilder; HTML för att lägga till en bild fungerar inte.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com