Hur man testar din Gratis internet

September 2

Hur man testar din Gratis internet


Internet hastigheter kan variera kraftigt vid olika tidpunkter, beroende på hur många människor använder Internet-anslutningen på en gång (påståendet ratio) och vad Internet används för. Om du känner att du är konsekvent få lägre hastigheter än vad din Internetleverantör lovade dock kan det vara värt att testa din Internet hastighet och hålla en del av vad som kan beskrivas du får. Var noga med att göra en del av vilken tid på dagen och vilka dagar du får droppar i hastighet, eftersom detta kan ibland hjälpa till att identifiera vad problemet är.

Instruktioner

1 Använd en god kvalitet snabbtester webbplats för att ge dig en uppfattning om din Internet hastighet. Dessa webbplatser kommer att testa din uppladdning tid, ladda ner tid och ping anslutningen visas. Bland test webbplatser tillgängliga är Speedtest.net, Wugnet.com och Speakeasy.net. Några av dessa webbplatser kommer att ge dig möjlighet att välja Internet utbyte närmast dig. Internet utbyte är den fysiska infrastrukturen som bär din Internetleverantör. Avstånd från växeln kan påverka din hastighet, så om de får möjlighet att välja den närmast dig.

2 Kontrollera din ping på din bärbara eller stationära dator. En ping hastighet är hur man mäter hur snabbt information skickas till din dator. Ju högre ping takt kommer desto långsammare din anslutning vara, även om din hastighet är fortfarande hög. Detta kommer ofta påträffas som ett "lag" på datorn eller en långsamma Internetsidor öppning. För att kontrollera vad din ping är öppen Kommandotolken på datorn i startmenyn (använd sökfältet för att hitta den snabbt). En svart skärm öppnas på din dator. Skriv ping, lägga till ett utrymme, skriver en webbadress och klicka på "Enter". Datorn kommer att testa ping fyra gånger och ger ett genomsnitt på ping, som visas som ett tal med bokstäverna "ms" efter det. Detta är din ping per millisekund. Allt över 50 är en hög ping hastighet och kommer att påverka din Internet hastighet.

3 Tolka dina resultat. Om du konsekvent få låga hastigheter rapporterade tillbaka från en hastighetstester webbplats, kan det finnas för många andra människor som använder tjänsten, kan andra i hushållet att bromsa hastigheten via nedladdningar eller om du inte får den Internet-anslutning hastighet du såldes. Om din ping är hög, kommer din hastighet också påverkas eftersom informationen inte kan tas emot snabbt till datorn. Hög ping kan orsakas av en felaktig kabel, felaktig router eller från att dela din linje med tunga Internetanvändare. Om du har bytt kabeln eller routern och ping inte förbättras, meddela din Internetleverantör tekniska avdelning. Om de inte kan eller kommer inte att hjälpa, byta till en bredbandsleverantör som erbjuder en lägre påstående hastighet kan hjälpa.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com