Historia Minnet RAM

January 8

Datorminne RAM är tillfälligt, flyktigt minne lagringsutrymme i datorsystem. Det är den viktigaste delen av ett datorsystem. RAM ofta förväxlas med datorns hårddisk, men de två är olika delar av datorn med olika funktioner.

Historia

RAM står för "random access memory". Statiskt RAM utvecklades först av Intel 1969 för att ersätta den traditionella datorkärnminnessystem som fanns tillgängliga.

Företagets första framgångsrika produkt var 64-bitars bipolär höghastighets RAM-chip. Den kallades 3130 Shottky modellen. Senare, 1969, Intel introducerade också en ny RAM-chip, som var en 256-bitars statiskt RAM-minne chip, modell 1101.

I 1970-1971, Intel och Honeywell samarbetar för att producera den första dynamiska RAM-datachip (modell 1102) men misslyckades med att göra marknaden. Utvecklingen av 1103-modellen, dock var den innovativa RAM-datachip som förändrade datorminne lagring och applikationer för evigt. Genom 1972 1103 RAM var den största säljande chip på marknaden, enligt CPU-Zone.

Betydelse

För att beskriva betydelsen av RAM, är det nödvändigt att skilja mellan "flyktig" minne och "icke-flyktigt" minne.

ROM, eller "read-only memory" är "icke-flyktig" eller permanent dataminne. ROM kan föreställa sig som en verktygslåda full av miljarder av olika typer av tänger och skruvmejslar, permanent hålls i en verktygslåda. Med miljarder tänger och skruvmejslar i den verktygslåda, helt enkelt hitta en eller två specifika som skulle vara svårt. Det är där RAM betydelse kommer in.

RAM är "flyktig" datorminne. RAM fungerar som ett sätt att snabbt hitta varje enskilt verktyg i ROM.

RAM-dataminne är inte längre på ett datorsystem när elektricitet stängs av. Men alla datorn information lagras permanent i ROM.

mätan Storlek

Storleken på RAM-minnet mäts i megahertz (MHz) --- miljontals bitar av information, och gigahertz (GHz) --- miljarder informationsbitar. Generellt gäller att ju mer kvalitet RAM ett datorsystem har, desto effektivare är det, som en användare kan arbeta med flera projekt på datorn, och snabbare.

typer

Idag är de flesta RAM synonymt med termen DRAM, eller dynamic random access memory. Det finns andra typer och variationer av DRAM.

missuppfattningar

Ibland DRAM förväxlas med datorns hårddisk. De två är helt separat. DRAM är det flyktiga minnet lagringsutrymme på de flesta personliga datorsystem. Den datorns hårddisk är faktiskt ett dataregistreringssystem som använder fasta CD-typ-skivor tillverkade av magnetiska material som vänder vid höga hastigheter för att skriva, spela in, lagra och hämta data och program i en dator.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com