USB 2.0 Vs. Blåtand

April 18

USB 2.0 Vs. Blåtand


Universal Serial Bus (USB) 2.0 och Bluetooth båda möjliggör korta avstånd överföring av data mellan två eller flera elektroniska enheter. Enheter länkade med USB-kablar skapa en USB-anslutning; Bluetooth-anslutningar kräver inga kablar.

Historia

Ett konsortium av sju datorföretag utvecklades först USB-specifikationen i mitten av 1990-talet; konsortiet släpptes USB 1.0 i 1996 med en överföringshastighet på 12 megabit per sekund (Mbit / s), och sedan USB 2.0 i 2000 med en överföringshastighet på 480 Mbit / s. Eftersom USB 2.0 är betydligt snabbare än tidigare specifikationer, konsumenter och utvecklare använder sällan versioner under 2.0.

Telekommunikationsföretaget Ericsson utvecklat Bluetooth 1994, och dess överföringshastigheter och funktioner har ökat sedan dess. Under 2010 Bluetooth Special Interest Group släppt Bluetooth 4.0, som innehåller specifikationer för energisnåla versioner av Bluetooth-standarden.

Fungera

Konsumenter och utvecklare använder USB 2.0-anslutningar för att överföra data mellan datorer och kringutrustning såsom tangentbord, möss, skrivare, portabla mediaspelare och data lagringsenheter. Även den maximala överföringshastigheten för USB 2.0 är 480 Mbit / s faktiska överföringshastigheter sällan nå den siffran. Med intervall på flera meter beroende på sladdlängd, många varianter av USB-kablar finns. Olika plug storlekar och former tillåta en blandad grupp enheter använda formatet, och USB-kablar kan överföra kraft mellan enheter.

Bluetooth ansluter datorer, mobiltelefoner och andra enheter till varandra eller till kringutrustning utan användning av kablar. Dessa kringutrustning är ofta inmatningsenheter såsom trådlösa tangentbord, headset för användning telefon eller video spelenheter. Den vanliga anslutningshastigheten för Bluetooth-enheter är ungefär 2,1 Mbit / s. Range varierar beroende på de berörda enheterna och miljö, men intervallet av en trådlös Bluetooth-signal överstiger ofta vanliga USB-kabel längder.

Betydelse

Båda USB 2.0-anslutningar och Bluetooth-anslutningar är vanliga, och försäljning av USB och Bluetooth-enheter är på uppgång och med 2010. Under 2000-talet, mobiltelefoner och annan bärbar elektronik ofta utrustade med både anslutningstyper. USB har blivit standard för laddning telefoner och bärbar elektronik, och de flesta smarta telefoner är utrustade med Bluetooth.

USB 2.0 ger snabbare anslutningshastigheter över Bluetooth och förmågan att överföra makt, men Bluetooth möjliggör ofta mer flexibilitet, bärbarhet och räckvidd. De två standarder inte konkurrenter, och inte heller är sannolikt att ersätta den andra.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com