Lexmark Z22 skrivaren Felsökning

December 3

Lexmark Z22 skrivaren Felsökning


Vid tidpunkten för dess release i 2001, Lexmark Z22 färgers bläckstråleskrivare var ensamma om att erbjuda en hög utskriftsupplösning på 1200 x 1200 dpi till ett bra pris. Bläckstråleskrivare kan vara temperamentsfull, dock, och problem som kan uppstå inkluderar ett misslyckande att skriva ut, dålig utskriftskvalitet och pappersstopp. Dessa frågor kan ofta lösas genom att följa några grundläggande felsökningssteg som sträcker sig från att ändra skrivarens inställningar till utföra underhållsåtgärder, såsom rengöring av munstyckena.

Instruktioner

Underlåtenhet att Print

1 Anslut skrivaren till en strömkälla och slå på den.

2 Kontrollera USB- eller parallellkabel mellan skrivaren och datorn. Kontrollera att båda ändarna av kabeln är ordentligt anslutna.

3 Klicka på "Start" på skrivbordet och välj "Program". Klicka på "Lexmark Z22 / Z32 Control Program" under "Lexmark Z22 / Z32-serien." Välj fliken "Alternativ" och avmarkera "Inaktivera skrivare till PC kommunikation" för att möjliggöra dubbelriktad kommunikation mellan skrivaren och datorn.

4 Dubbelklicka på "Lexmark Z22 / Z32" -ikonen i mappen "Skrivare". Välj menyn "Printer" och avmarkera "paus i utskrift."

Papperstrassel

5 Ta bort papperet från arkmataren, om möjligt.

6 Stäng av skrivaren, vänta 10 sekunder och sedan slå på den igen. Papperet kan mata ut på egen hand.

7 Stäng av skrivaren igen och öppna frontluckan för att komma åt pappersmatning om den fortfarande sitter fast. Ta tag i papperet och försiktigt men bestämt dra ur skrivaren.

8 Stäng frontluckan på skrivaren och tryck på strömbrytaren för att slå på den.

Dålig utskriftskvalitet

9 Öka inställningen för utskriftskvalitet. Välj "Dokument / Kvalitet" -fliken i "Egenskaper för skrivare" i dialogrutan och välj "Normal" eller "Hög" under "Utskriftskvalitet."

10 Fyll på skrivaren med vanligt papper. Välj "Program" på menyn "Start". Välj "Lexmark Z22 / Z32 Series" och sedan "Lexmark Z22 / Z32 Control Program." Välj fliken "Patroner" och klicka på "Justera skrivhuvuden." Undersök de fyra inriktningsgrupper på sidan som skrivs ut och välj ett mönster som kommer närmast att bilda en rak linje. Ange motsvarande nummer i "Justera bläckpatroner" i dialogrutan. Klicka på "OK."

11 Kontrollera att den typ av utskriftsmaterial du använder matchar inställningarna papperstyp som valts i "Egenskaper för skrivare" i dialogrutan. Klicka på "Start" och välj sedan "Program". Klicka på "Lexmark Z22 / Z32 Series" och sedan "Lexmark Z22 / Z32 Control Program." Välj fliken "Patroner" och välj "Rensa munstycken." Jämför de diagonala linjerna vid toppen och botten av den sida som skrivs ut. Om diagonala linjer längst ner på sidan är obruten, är utskriftsmunstycket ren. Om avbrott i linjerna fortfarande visas, upprepa rengöringsprocessen en gång eller två gånger.

12 Ta bort bläckpatronen och ersätta den med en ny.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com