Vad som orsakar en logikkortet att krascha på en Mac?

September 23

En av fördelarna med Apple Macintosh-dator är att alla modeller är byggda för att samma specifikationer från en tillverkare. I Windows-baserade datorer, många olika tillverkare att bygga dem, vilket innebär att de kanske inte alla har samma standard. Detta tenderar att göra Mac stabilare än persondatorer, men problem kan fortfarande utvecklas. En av de värsta möjliga problem är ett kraschat logikkortet. Denna styrelse är hjärnan i Mac och alla andra komponenter hakar fast i det, direkt eller indirekt. Flera saker kan göra detta.

Ålder

Även om många människor använder sina Mac långt utöver tidsperioden Apple kan ha avsett logikkort håller oftast upp. Den ursprungliga Macintosh, släpptes 1984 --- istiden i datortermer --- fortfarande ofta fungerar bra idag. Men eftersom din Mac blir äldre, det är mer av en chans att datorns logikkortet kommer att packa det i. Logikkort är mycket känsliga kretskort i huvudsak på en plastbas. Många kretsar är lödda till varje bräda. Ålder och bruk kan bryta logikkortet eller till och med en eller två av dess kretskopplingar. Om du kan hitta en ersättare, men du kan i allmänhet installera en ny logikkortet för att göra din äldre Mac arbete.

brister

Ibland, kommer en logikkortet av monteringsbandet med en eller flera brister i den. Dessa kan inte visa upp omedelbart. Du kan använda din Mac för några månader eller många år utan brister orsakar stora problem. Emellertid kan felet så småningom göra sig till känna och stänga av din Mac. Det finns i allmänhet ingen fix för detta förutom att ersätta logikkortet.

uppgraderingar

Vissa Mac-datorer har centralenheten som en integrerad komponent i logikkortet. I andra fall, särskilt tornet Mac-modeller, är processorn vanligtvis en separat komponent. Detta innebär att du kan ändra eller uppgradera processorn. Detta kan orsaka problem med din moderkortet, speciellt om processorn inte är gjord av Apple. Om du sätter i en mycket snabbare processor, kan det orsaka problem med sin anslutning till den äldre logikkortet. Andra uppgraderingar, såsom grafikkort i dessa torn Mac, också kan orsaka problem med din logikkortet.

Skada

Den mest uppenbara orsaken till en Mac logikkort till kraschen är skador. Detta kan hända om du tappar din Mac, speciellt om det är en laptop modell. Du kan skada logikkortet av ett torn Mac, även om du inte är riktigt försiktig när du arbetar inuti datorn. Om till exempel, behöver du inte jorda datorn och dig ordentligt innan du börjar arbeta på de inre komponenterna i din Mac, kan en statisk elektrisk våg steka en logikkortet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com