Hur man använder villkorad Sum Guiden i Excel

September 9

Hur man använder villkorad Sum Guiden i Excel


Om du behöver lägga till värden i en kolumn i Excel 2007, finns det ett antal enkla sätt att göra det. När du bara vill lägga till några av de värden, baserat på förhållandena i andra kolumner, blir processen mycket mer komplicerat. För att göra processen enklare, Microsoft inkluderade Villkorlig Sum guiden börjar med Excel 97. Guiden tar information som du matar in och skapa en formel som summerar bara de värden som du vill att den ska.

Instruktioner

1 Öppna filen som innehåller det data som du behöver för att köra den villkorliga summan guiden på.

2 Lägg till en rubrikrad till dina data, om den saknar en, genom att högerklicka på numret bredvid den första raden och välja "Infoga". Skriv in namn för kolumnerna i cellerna direkt ovanför uppgifterna.

3 Klicka på det övre vänstra cellen i dataområdet. Flytta till det nedre högra cellen i dataområdet. Tryck och håll "Shift" och klicka på cellen för att markera hela dataområdet.

4 Klicka på fliken "formler" längst upp på skärmen, klicka sedan på "villkorad Sum" knappen längst till höger sida av bandet, under "Solutions" grupp.

5 Klicka på "Nästa" på den första skärmen, som du redan har definierat dataområdet.

6 Välj den kolumn som du vill summera från rullgardinsmenyn längst upp i fönstret, som identifierats som "Kolumn till summan." Välj sedan den kolumn som du vill utvärdera för ett tillstånd i rullgardinsmenyn i mitten av fönstret, som identifierats som "Kolumn". Bredvid den kolumnen kan du välja en operatör, såsom "lika", "större än" eller "mindre än". Slutligen, kan du skriva in det värde som du vill kontrollera den ursprungliga kolumnen i den "Detta värde" rutan. Tryck på knappen "Lägg till villkor" när du är klar, och tryck sedan på "Nästa".

7 Välj mellan att ha Excel exportera resultat som bara en formel i en cell, eller som formeln i en cell liksom de villkorliga uppgifter bredvid cellen. Att välja det senare låter dig ändra villkoren i formel utan att behöva gå igenom guiden igen. Tryck på "Nästa" när du har gjort ditt val.

8 Välj en cell där du vill att tillståndet ska placeras, om du väljer det alternativet, och cellen för den villkorliga summa formel. Tryck på "Finish" för att slutföra processen.

Tips

  • Om du inte kan hitta "Villkorlig Sum" alternativ under fliken "formler", kan du behöva installera tillägget i. Klicka på Microsoft Office-knappen och välj "Excel-alternativ." Klicka sedan på "Add-Ins" till vänster och klicka på "Go". Slutligen placera en bock bredvid "Villkorlig Sum Wizard" och klicka på "OK". Excel 2007 kommer nu att installera guiden.
  • Om du vill lägga till mer än ett tillstånd, anger en andra uppsättning villkor när du trycker på "Lägg till villkor" på guiden. Tryck inte på "Nästa" tills du har lagt till alla villkor som du behöver.
  • Den villkorliga summan Guiden är tillgänglig för alla version av Excel börjar vid Excel 97 och gå igenom Excel 2007. Funktionerna ingår inte i Excel 2010, även om formler som skapats av guiden i tidigare versioner av Excel fungerar när filen öppnas med Excel 2010.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com