Hur man installerar sida vid sida i Windows XP Professional

December 25

Hur man installerar sida vid sida i Windows XP Professional


Det finns flera program tillgängliga som körs helt på Windows XP Professional Edition men har problem med att köra i andra operativsystem. Om du behöver använda både gamla och nya typer av programvara kan du utföra en sida-vid-sida installation, som också är känd som en parallell installation. Till exempel kommer operativsystemet installationsprocessen kan du installera Windows 7 på en separat hårddisk partition och ändå behålla Windows XP.

Instruktioner

1 Sätt in Windows 7 installationsskivan i datorns skivenhet. Koppla datorns nätverkskabel och eventuella ytterligare kablar för kringutrustning som USB-skrivare.

2 Starta om datorn med Windows 7 skivan kvar i enheten. Vänta på "Tryck på valfri tangent" prompt att dyka upp på skärmen och trycka på en tangent för att starta från Windows 7 installationsskivan.

3 Klicka på "Språk att installera" och välj språk alternativ. Välj din plats och tidszon i nästa rullgardinsmenyn och klicka på "Nästa".

4 Välj "Installera nu" och klicka på "Jag accepterar licensavtalet" kryssrutan. Klicka på "Nästa" och välj "Anpassad (avancerat)" alternativet från listan över installationstyper.

5 Klicka på "ledigt utrymme" post för att ange att du vill installera Windows 7 på en separat hårddisk partition från Windows XP Professional. Klicka på "Nästa" för att installera Windows 7.

6 Vänta på att datorn ska starta efter installationen är klar. Markera alternativet för antingen "Windows 7" eller "Windows XP Professional" under omstarten och tryck "Enter" för att ladda den valda operativsystemet.

7 Öppna menyn "Start" och välj "Kontrollpanelen." Välj "System och underhåll" och klicka på "System".

8 Välj "Avancerade systeminställningar" alternativet. Navigera till "Advanced" och klicka på "Inställningar". Klicka på "Standard operativsystem" och välj det operativsystem som automatiskt ska läsas om du inte väljer ett alternativ under startprocessen.

9 Klicka på "Dags att visa listan över operativsystem" och ange hur lång tid, i sekunder, att listan över operativsystem ska visas under startprocessen. Till exempel, genom att skriva "15" vänta 15 sekunder innan du lägger standard operativsystemet.

10 Klicka på "Apply" och välj "OK" för att spara ändringarna och avsluta sida vid sida installation.

Tips

  • De alternativ du väljer att installera på en separat hårddisk partition kan variera om du installerar ett annat operativsystem än Windows 7. Läs i manualen som medföljde installationsskivan eller navigera till operativsystemets supportsida för mer information.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com