Vad är Facebook API autentisering?

December 25

Vad är Facebook API autentisering?


Facebook är ett globalt fenomen med över 500 miljoner aktiva användare. Mer än 2,5 miljoner webbplatser har integrerat med Facebook. Integrera med Facebook hjälper driva trafik till dina webbplatser. Genom API autentisering, Facebook kan du överföra användare till din webbplats och samla in information som användaren har lagrat på Facebook-sida.

Protokoll

Facebook använder OAuth2 som deras API-protokollet, som står för Open Authorization. Utvecklaren Eran Hammer-Lahav tycker om att jämföra den med en betjänt nyckel. Detta protokoll gör det möjligt för användaren att dela viss information med din ansökan, såsom kontakter, foton och videoklipp med ett symboliskt, men ger inte användarnamn och lösenord. OAuth inleddes i november 2006. Den nya versionen OAuth2 är inte bakåtkompatibel med OAuth.

användar Authorization

Godkännandet användaren adresseras av Dialog OAuth. Det första steget är att avgöra om användaren är inloggad på Facebook genom att validera inloggnings cookie som lagras på användarens webbläsare. Om användaren inte är inloggad, kommer de att behöva ange sitt e-post och lösenord.

app Authorization

Nästa steg är att bemyndiga ansökan. Systemet är inställd för att få tillgång till grundläggande information. Denna information omfattar: namn, profilbild, kön, nätverk, användar-ID, lista över vän och annan information som delas med någon. Men om du behöver mer information än detta, måste du begära särskilda behörigheter genom att lägga till en omfattning parameter. Du kan hitta alla de behörigheter som finns i behörighets referenser. Facebook varnar för att det finns en stark negativ korrelation mellan antalet tillstånd begärts och de användare som beviljar dem. De rekommenderar bara begära de nödvändiga behörigheterna.

app Authentication

Om användaren väljer "tillåta" på behörigheterna, ansökan godkänts och en behörighetskod returneras. Du måste också få en app hemlighet från utvecklare App. Då du passerar både behörighetskoden och appen hemlighet till Graph API token slutpunkt. Om ansökan autentiseras och användaren är behörig, får du en HTTP302 och placeringen av webbadressen returneras. Om det finns ett problem, får du en HTTP 400 och ett felmeddelande.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com