Hur man justerar kontrast till ett foto i Photoshop

November 16

Hur man justerar kontrast till ett foto i Photoshop


I digital fotografering kan justeras en bild som är överexponerad eller underexponerad i Photoshop för att förbättra den övergripande kontrasten i fotografiet. Kontrast är skillnaden mellan ljusa och mörka områden i ett fotografi. Bra kontrast ger ett fotografi djup och tenderar att göra färgerna mer levande i stället för att tvättas ur.

Instruktioner

1 Öppna underexponerad bild i Photoshop. I menyraden välj "Bild" och välj sedan "Auto Contrast." Detta är det enklaste sättet att ändra kontrasten. Detta kommando ändrar de faktiska pixlarna i bilden för dig.

2 För att styra och finjustera kontrasten av fotot välja "Bild" och välj sedan "Justeringar" och sedan "Ljusstyrka / Kontrast." "Ljusstyrka / Kontrast" dialogruta visas. Det finns två reglage i den här rutan. Den översta är "Ljusstyrka". Att lysa upp underexponerad fotografi sidan reglaget åt höger. Nästa justera kontrasten sliden belägen nedanför genom att skjuta den åt höger också. Spela med både ljusstyrka och kontrast tills bilden ser rikare i kontrast utan att förlora de mellantoner.

Att ångra den här ändringen måste du välja "Redigera" och välj sedan "stega bakåt" eller använd genvägen "Control" "Alt" "Z" på en dator och "Command" "Alt" "Z" på en Mac.

3 För att styra och finjustera kontrast överexponerad bild, upprepa processen utom skjut "Ljusstyrka" reglaget åt vänster och "Kontrast" till höger tills du har önskad effekt.

4 För att justera kontrasten i bilder utan att ändra de faktiska pixlarna i bilden utan att ändra en redigerbar skikt av foto välja "Windows" och sedan "Justeringar." Detta kommer att öppna "Inställningar" i dialogrutan. Det finns tre rader med ikoner. "Ljusstyrka / Kontrast" -ikonen ser ut solen som är halv svart och halv vit och ligger längst upp till vänster. Välj ikonen. Detta kommer att ta upp en annan "Ljusstyrka / Kontrast" i dialogrutan, men kommer också att skapa ett lager ovanför originalfotot. Alla ändringar appliceras på skiktet, inte fotot. Fördelen med detta är att effekterna du tillämpar kan ändras eller tas bort utan att påverka de andra ändringar som du gör på bilden.

5 Om du vill spara bilden och hålla "kontrasteffekten skikt" filen måste sparas med bevaras som en PSD lager. Se till att "spara lagret" kryssrutan är markerad när du sparar filen. Om du behöver en JPG-fil av fotot, avmarkera "spara skikt" och klicka på "Spara som en kopia" låda.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com