Så här visar en dator i ett trådlöst nätverk

March 28

Att vara ansluten till andra datorer via ett trådlöst nätverk innebär att du kan dela mappar, skrivare och andra resurser med andra i nätverket. Individer ofta inrätta denna typ av lokalt nätverk (LAN) för att överföra filer och data enklare mellan hem, arbete eller ens skolans datorer. Innan du använder dessa nätverksresurser, måste du veta var du ska leta för att se vad som delade behörigheter du har.

Instruktioner

Windows XP

1 Klicka på "Start" -knappen i det nedre vänstra hörnet av skärmen. Klicka på "Den här datorn" från menyn högerspalten.

2 Välj menyn "Visa" längst upp och klicka på "mappar." Tittar på "mappar" layout placerar ett katalogträd på den vänstra rutan i "Den här datorn".

3 Klicka på plustecknet bredvid "Mina nätverksplatser" för att expandera katalogträd. Klicka på "Hela nätverket" att expandera den och klicka sedan på "Microsoft Windows-nätverk." Dubbelklicka på namnet på din arbetsgrupp (namnet tilldelas din dator nätverk) för att visa de nätverksanslutna datorer. Dubbelklicka på varje datornamnet för att bläddra availalbe resurser, t.ex. skrivare och delade mappar.

Windows 7 och Vista

4 Klicka på logotypen knappen Windows på skärmen. Klicka på "Dator" från menyn.

5 Klicka på pilen symbolen bredvid "Nätverk" i den vänstra kolumnen för att expandera den och visa listan över datornamn i nätverket.

6 Klicka en gång på varje datornamn som anges i "Network" katalog för att visa delade mappar och resurser.

Mac OS X

7 Öppna Finder verktyget genom att antingen klicka på Finder-symbolen i Dock eller klicka på "Nytt Finder-fönster" från "Arkiv" menyn högst upp.

8 Klicka på avsnittet "Nätverk" i den vänstra kolumnen i Finder-fönstret.

9 Se listan över datornamn i "Network" -listan. Välj vart och ett av datornamn i nätverket och klicka på "Connect" -knappen för att se tillgängliga delade resurser.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com