Protokoll som används i TCP / IP

March 14

Protokoll som används i TCP / IP


Internet bygger på en kärna uppsättning protokoll som bestämmer hur data skickas och se till att data når rätt destination. Den centrala uppsättning protokoll som kallas TCP / IP, där TCP står för Transmission Control Protocol och IP står för Internet Protocol. Även TCP / IP har tweaked och förbättrats under åren, är det ganska gammal med Internetstandarder, med TCP effektivt anor 1988 och IP till 1982.

Transport Control Protocol

En Internet nörd skulle beskriva TCP som "en anslutningsorienterad tillförlitlig datatransport", som förmedlar lite att de flesta vanliga människor. Så låt oss bryta ner det i sina centrala delar. Förbindelseorienterad innebär att TCP upprättar en förbindelse mellan din dator och servern i den andra änden. Tillförlitlig innebär att data är garanterad att komma till den andra änden; TCP kommer att hålla skicka den tills den gör. datatransport är ett finare sätt att säga detta är ett protokoll för överföring av data från en ände av nätverket till den andra.

internet protokoll

Samma nörd skulle beskriva IP som "ett anslutnings, opålitliga, best effort protokoll." IP beskrivs som förbindelselösa eftersom det skickar data till nätet och hoppas att det kommer att få det till rätt plats (se det som att släppa ett brev till en brevlåda). Det är otillförlitliga eftersom det gör inga garantier för att uppgifterna kommer att nå den andra änden framgångsrikt. Bästa insats är den svåraste att få. Enkelt uttryckt, detta innebär att varje router i nätverket behandlar alla data som den samma vid varje givet ögonblick.

TCP Flavors

Protokoll som används i TCP / IP

Lake Tahoe, varefter den äldsta TCP smak heter.

TCP ansvarar även för stockningsstyrning. Det hindrar trafikkaos på Internet, med hjälp av olika överbelastning kontrollfunktioner. Varje variant eller smak, fick sitt namn efter en plats i USA. Morfar av dem alla är TCP Tahoe, men senare varianter inkluderar TCP Reno och TCP Vegas. Nuvarande namn är något mer prosaisk, därav TCP BIC och kubisk, som använder en binär och kubisk funktion, respektive, och Microsofts Förening TCP, som kombinerar två olika regulatorer trängsel.

relaterade protokoll

Protokoll som används i TCP / IP

Internet telefonitjänster som Skype är beroende av transportprotokoll i realtid.

TCP / IP innehåller många andra komponenter. IPSec krypterar dina data som passerar nätverket. User Datagram Protocol (UDP) och Real-time Transport Protocol (RTP) är utformade för att skicka realtidsdata såsom Internet telefonsamtal. Routingprotokoll såsom Open Shortest Path First (OSPF) och Border Gateway Protocol (BGP) se till att dina data kommer till rätt destination. Det finns även specialiserade protokoll som används för att hantera och övervaka tillståndet i nätverket, till exempel Internet Control Message Protocol (ICMP).


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com