Hur man gör en Acapella Använda Goldwave

August 28

Hur man gör en Acapella Använda Goldwave


Goldwave Incorporated Gold är en omfattande, Windows-ljudinspelning och redigering ansökan. Den innehåller en mängd inbyggda processorer och effekter, varav en kan användas för att isolera sång från en stereoinspelning för att producera en acapella. Men fungerar denna process endast med stereoinspelningar där sången är panorerad exakt i mitten av stereofältet. Om sången är panorerade till endera sidan, är det näst intill omöjligt att isolera dem på ett effektivt sätt.

Instruktioner

1 Tillbaka upp ljudfilen som du tänker extrahera sången. Processen filen genomgår i Goldwave permanent ändrar den. Upp filen upp i förväg för att se till att du behåller en oredigerad kopia.

2 Starta Goldwave. Öppna menyn "Arkiv" och välj "Öppna". En fil webbläsare pop-up visas. Leta upp den ljudfil som du vill använda och dubbelklicka på den. Goldwave laddar filen och visar sin vågform i redigeringsfönstret.

3 Öppna menyn "Effect" och välj "Equalizer". Goldwave equalizer plug-in gränssnitt visas.

4 Använd equalizer för att öka frekvenser i 200- till 1200-hertz intervall om sången är kvinna, eller 90-500 Hz om sången är män. Välj någon inställning i detta område som ökar sången ovanför medföljande instrumentering.

5 Öppna menyn "Effect" och välj "Stereo Center" från "Stereo" undermeny. Den "Stereo Center" effekt gränssnitt visas.

6 Klicka på "Play" och använda skjutreglaget i Stereo Center effektens gränssnitt för att justera bredden på centerkanalen. Om sången är panorerade exakt till centrum, kan du inte isolera dem, eftersom effekten kommer att blockera alla frekvenser som faller utanför centerkanalen. Röstinspelningar har olika stereobredd, så det kan ta lite justering innan du hittar en inställning som isolerar sången så mycket som möjligt utan att snedvrida dem. Andra instrument, särskilt trummor och bas, kommer troligen att stå i centrum av stereofältet, vilket gör det näst intill omöjligt att helt isolera sången. Emellertid kan denna metod ofta producera en användbar acapella.

7 Öppna menyn "Arkiv" och välj "Spara som". En "Spara" dialogruta. Ge acapella spela in namn och välj en spara plats i filhanteraren. Klicka på "OK." Goldwave sparar acapella-fil i den valda platsen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com