Router Inställningar för Netflix

January 29

Router Inställningar för Netflix


Netflix är en tjänst som erbjuder videouthyrning via mail samt strömmande video till datorer, spelkonsoler och andra enheter. För att säkerställa bästa kvalitet och streaming bitrate från Netflix streaming-tjänst, kolla din router hastighet för att fastställa att det inte bromsa eller blockera Netflix. Om din Netflix-kompatibla enheter använder en trådlös anslutning kan du behöva dubbelkolla dina trådlösa nätverksinställningar samt.

Netflix Streaming

Netflix streaming innehåll är tillgängligt för alla Netflix abonnenter utom för dem som har en DVD-endast serviceplan. Du kan strömma innehåll direkt till datorn via Netflix webbplats eller Netflix-kompatibla enheter som använder officiella Netflix appar eller kanaler. Enheter måste först registreras med ditt konto innan de kan användas för direktuppspelning, en process som kräver att du anger en enhetsspecifik kod på Netflix webbplats att associera enheten med ditt Netflix-konto. Alla Netflix streaming kräver en Internet-anslutning med hög hastighet, såsom DSL eller kabel bredband.

router Konfiguration

Även om många routrar kan du strömma Netflix filmer och TV-program utan någon ytterligare konfiguration, kan brandväggar installerade i vissa routrar störa Netflix dataströmmen. Detta inträffar vanligen när användare har ändrat standardinställningarna för brandväggen för att begränsa data från obehöriga källor eller att begränsa nätverksåtkomst så att endast auktoriserade datorer och enheter får tillgång till den. Detta kan korrigeras genom att justera brandväggsinställningarna i routerns kontrollpanel så att den tillåter inkommande trafik eller genom att bestämma att MAC-adresserna för alla Netflix-kompatibla enheter läggs till MAC- adressfiltreringslistan i routerns inställningar.

trådlös Streaming

Om datorn eller Netflix-kompatibel enhet ansluts till routern via ett trådlöst nätverk, ställa in det trådlösa nätverket på rätt sätt och ansluta datorn eller enheten ordentligt till nätverket. Om du inte kan lokalisera eller ansluta till nätverket kan routern inte sänder en trådlös signal. Kontrollera dina trådlösa nätverksinställningar i routerns kontrollpanel och slå på den trådlösa nätverkskapacitet av routern och ställa in routern att sända.

Säkerhetsinställningar

När du använder ett säkert trådlöst nätverk, dubbelkolla nätverkslösenord och säkerhetsnycklar innan du ansluter datorer och andra enheter i nätverket. Om en säkerhetsnyckel inte anges korrekt, kommer enheten inte att kunna komma åt nätverket och kommer inte att få Netflix dataströmmen. Om enheten inte ansluter till nätverket, ställa in anslutningen igen och återinträda säkerhetsnyckeln för att säkerställa att du inte skriver fel under den senaste installationen försök. Om du fortfarande har problem, konsultera enhetens bruksanvisning eller annan dokumentation för att avgöra om det är förenligt med säkerhets typ du har valt för ditt trådlösa nätverk.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com