Hur gör jag Rök Effekter i Photoshop?

December 16

Hur gör jag Rök Effekter i Photoshop?


Att leka med eld kan vara farligt, men att spela med rök är fascinerande, särskilt när du gör det i Photoshop. Du kan uppnå en stripig, eterisk effekt som börjar med en enkel klotter. Använd spännande tekniker och filter för att lägga till mystik och textur till din grafik där du behöver det. Med lite experimenterande och praktiken kommer att rökridåer bli självklart.

Instruktioner

1 Öppna Photoshop CS5. Ställ svart som bakgrundsfärg och ljusblått eller ljus valfri färg som förgrundsfärg i små rutor på verktygslådan till vänster.

2 Klicka på "File" klicka på "Nytt" och ställa in dokument i valfri storlek, såsom 3 av 3 inches. I "Nytt dokument" dialogrutan gå till "Bakgrund Innehåll" -fack och välj "Bakgrundsfärg". Det nya dokumentet öppnas som en svart fyrkant. I det övre verktygsfältet, klicka på "Layer" och "Duplicera lager" att göra en bakgrundslager kopia.

3 Klicka på "Brush Tool" i verktygslådan och välj en pixel diameter på ca 120, vid en hårdhet av 25 procent. Välj bakgrundslagret kopiera och måla en vertikal klotter som ser ut ungefär som en lång korkskruv eller multiplar av bokstaven "S", den ena ovanpå den andra.

4 Välj "Paint Bucket" från vänster Toolbox, dra den till din doodle form och fylla den med ljusblå, eller vad förgrundsfärgen du väljer att representera rök.

5 Klicka på "Filter" och sedan klicka på "Gör flytande." I menyn "Gör flytande", för att använda verktyg som "Turbulens", "Forward Warp", "Rynka" och "Virvel" stretch och snurra doodle tills det är stripig.

6 Klicka på "Redigera" i det övre verktygsfältet, välj "Fade Gör flytande" och använda en inställning på cirka 50 procent.

7 Klicka på "Smudge Tool" och lätt smetar några former ihop om så önskas. Upprepa steg 4 och 5.

8 Klicka på "Filter" och sedan "Blur" och sedan "Radial Blur" för en intressant effekt.

9 Klicka på "Arkiv", klicka på "Spara som" och namnge och spara filen som en PSD att behålla lagret. Spara igen som en JPG för en mindre fil.

Tips

  • Om du skapar en otillfredsställande effekt, gå tillbaka i "History" paletten till den punkt där du var nöjd med resultatet och börja om därifrån. Du kan också använda "Step bakåt" under menyn "Redigera".
  • Använd samma teknik för att skapa rök, dimma, fjädrar eller eteriska mönster.
  • Dessa tekniker tar praxis och du kanske inte gillar din första resultat. Håll experimentera och öva för bästa resultat.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com