Vad behöver du för dubbla grafikkort?

June 3

Multi-GPU (graphics processing unit) teknologi möjliggör placering av flera grafikkort i en dator för att öka grafikprestanda. Denna inställning gör det möjligt för billigare grafikkort som ska installeras i tandem som ger högre prestanda till en lägre kostnad än entusiasten nivå kort. Det finns vissa krav som måste uppfyllas när du ställer in en multi-GPU-system.

plattforms~~POS=TRUNC Överväganden

De två stora leverantörer av konsument grafikkort är ATI Radeon, nyligen omdöpt AMD och NVIDIA Geforce. En multi-GPU lösning med hjälp av ATI-grafikkort kommer i de flesta fall kräver en AMD-baserad dator medan NVIDIA multi-GPU teknik bygger på Intel-baserade system. Ett undantag från detta är Intel X 58 chipset, vilket gör det möjligt för antingen AMD eller NVIDIA teknik som ska användas på en Intel-plattformen.

Strömförsörjning

Grafikkort använder ofta mer elkraft än någon annan enhet på datorn. Tänk på maximal effekt utgången på strömförsörjningen vid användning flera grafikkort i en dator. Underlåtenhet att tillhandahålla tillräcklig effekt för grafikkorten resulterar i instabilitet i systemet. En dubbel grafikkort installation kräver vanligtvis minst 500 watt elektrisk effekt. När high-end entusiast grafikkort används, kan wattal krav lätt stiga till 750 eller fler watt.

PCI Express-kortplatser

Inte alla moderkort är kapabla att stödja flera GPU konfigurationer. Koppla samman två grafikkort till moderkortet kräver minst två PCI Express (PCI-e) slots. Det är också viktigt att granska bandbreddskapacitet PCI Express-kortplatser när man köper ett moderkort. Dubbla installation grafikkort fungerar bäst med PCI-e x16 bandbredd intervall. Inte alla PCI Express-kortplatser arbetar vid denna bandbredd - ofta sekundära PCI Express-kortplatser märk x8 är installerade på moderkort för att underlätta installation av avancerade ljudkort.

Grafikkort Val

Grafikkort utformade för flera GPU konfigurationer är märkta SLI eller Crossfire redo för NVIDIA och ATI / AMD respektive. Grafikkorten måste också vara av samma typ för att arbeta tillsammans i en multi-GPU miljö. Till exempel, skulle två NVIDIA GTX 560 grafikkort arbeta i en dubbel GPU situation. Men ett NVIDIA GTX 560 och NVIDIA GTX 570 är oförmögna att dubbla GPU operation. Grafikkorten måste vara av samma familj typ men de behöver inte vara från samma tillverkare. Till exempel grafikkort från MSI och EVGA skulle kunna kombineras så länge som de är båda samma typ av AMD eller NVIDIA-kort.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com