Förteckning över typer av datorer

September 5

Förteckning över typer av datorer


Det finns olika typer av datorer inriktade mot olika användningsområden. Många av dessa olika typer av datorer har liknande inre komponenter. I de flesta fall är dessa interna komponenter skiljer sig något för den avsedda användningen. Till exempel, alla datorer har ett nätaggregat, men vissa nätaggregat ger mer effekt än andra, beroende på hur datorn ska användas.

Stationära

Stationära datorer är den överlägset vanligaste typen av dator. Stationära datorer levereras i både "desktop" formfaktor, och mycket mer populär "torn" formfaktor. Stationära datorer är konstruerade för allmän datoranvändningen, även om de kan vara utrustade med specialiserad hårdvara, såsom high-end grafikkort för spel.

arbetsstationer

Arbetsstationer är överklass kusiner av stationära datorer. Arbetsstationer har dyrare och kraftfulla interna komponenter, även om deras yttre fall kan likna vanliga stationära datorer. Arbetsstation datorer har oftast mer internminne samt två eller flera processorer.

servrar

Servrar ta idén om datorer arbetsstation till nästa nivå genom att ta ännu mer mer avancerade interna komponenter. Serverdatorer är utformade för att tillhandahålla resurser för flera användare samtidigt, såsom fildelning och databashantering. Servrar är också utformade för feltolerans så att när hårdvarukomponenter går dåligt, kan de förstöras med så lite driftstopp som möjligt. Server fall är också typiskt rackmonterad förmåga så att många servrar kan staplas ovanpå varandra.

bärbara datorer

Bärbara datorer är bärbara datorer som är utformade med allmänna datorer i åtanke, även om de innehåller vanligtvis interna komponenter som inte är lika kraftfullt som stationär dator motsvarigheter. Till exempel är de processorer som används inuti bärbara datorer utformad för att producera mycket mindre värme än en stationär processor så att fler komponenter kan passa in i mindre utrymme för en bärbar dator och använda mindre el.

netbooks

Netbooks är förminskad bärbara datorer. Netbook datorer har mindre skärmar och är mindre kraftfull än traditionella bärbara datorer. Men eftersom de är mindre kraftfulla och har mindre skärmar, de kräver mycket mindre kraft för att driva, vilket är anledningen till deras batterier ger ström under en längre tidsperiod än traditionella bärbara datorer. För att hålla kostnaderna nere, gör netbook datorer inte har optiska enheter, så kan inte spela moderna spel och annan programvara.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com