Hur fungerar Internet TV Arbete?

March 30

Video måste kodas

Innan den kan överföras över Internet måste video först omvandlas till ett format som lämpar sig för digital överföring genom en process som kallas "kodning." Med hjälp av särskilda program, matar en videoproducent video - som kan härröra från inspelningar, digitala filer eller ens en levande kamera foder - på en dators hårddisk. Komponenter inom programvara som kallas "codecs" konvertera video till en digital fil som lätt kan brytas i datapaket och skickas över en Internet-anslutning. Den resulterande digital fil lagras sedan på en Internetansluten server där den är inbäddad i en webbsida eller på annat sätt görs tillgänglig för nedladdning.

Användare Anslut till video

När en digital videofil finns på en Internetansluten server, kan Internet-användare tillgång filen för uppspelning. Beroende på serverns konfiguration, kan användare ansluta till servern med antingen standard internetsurfande programvara, speciellt Internet-tv-program eller en digital enhet som är ansluten till en standard-TV. När enheten får åtkomst till filen, konverterar servern mediafilen i små block av data som kallas "paket". Varje paket är märkt med Internet Protocol (IP) adress i användarens dator eller tv, kodad med identifieringsinformation, skickas sedan ut över Internet till betraktaren.

Användarens dator eller TV visar programmet

När betraktarens dator eller tv-apparat ansluta till servern och börja ta emot videoinformation måste enheten avkoda den inkommande video för att visa det. Först mottar enheten datapaketen från den server där filen finns. Använda den kodade identifierande information, som innehåller viktiga viktiga indikatorer såsom hur mycket data ska vara i paketet och i vilken ordning paketen ska monteras, slår samman enheten inkommande paket till en användbar digital videofil. Sedan, med hjälp av lämpliga codec (som vanligen finns på liten eller ingen kostnad för populära videospelare som Apple Quicktime eller Microsoft Windows Media Player), omvandlar enheten mediefil till elektronisk video och skickar det till betraktarens skärm eller tv-apparat för konsumtion.

Vissa Internet-TV kan styras

Beroende på vilken typ av Internet-TV som visas, kan valfria kontroller såsom paus, snabbspolning framåt och bakåt vara tillgängliga. Dessa funktioner är vanligtvis inbyggt i lokala medier-viewer programvara på användarens dator eller teveapparaten och funktion med hjälp av egna mjukvarukontroller. I vissa fall kan dock användarna tillgång till ytterligare innehåll som också lagras på servern. För att komma åt den här informationen, accepterar användarens dator eller teveapparat inmatning från användaren, omvandlar input till korta Internet redo paket, etiketter paketen med IP-adressen till servern och skickar dem uppströms. Servern tar emot och avkodar kommandona, då exekverar användarinstruktionerna.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com