Så här aktiverar Caps Lock

November 11

Så här aktiverar Caps Lock


Den "Caps Lock" -tangenten är älskad av vissa och ogillas av andra. Nyckeln vänder alla bokstäver i versaler när du skriver. Även om den här funktionen är användbar i vissa situationer, är en mer vanligt förekommande att nyckeln oavsiktligt hit och all text som skrivs aktiveras. Personen skriver måste då ta bort aktiverade typ och rehit nyckeln för att stänga av "Caps Lock". Om "Caps Lock" nyckel behöver aktiveras, betyder det att någon har inaktiverat eller mappas nyckeln. Om en användare vill, de "Caps Lock" -knappen kan inaktiveras och aktiveras genom registret eller mappas genom kontrollpaneler. Uppdatera registret för tangentbordet gör det möjligt för "Caps Lock" -tangenten.

Instruktioner

Uppdatera registret med ett skript

1 Öppna programmet Anteckningar.

2 Skriv följande:

[HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ tangentbordslayout]

"Scancode Map" = -

3 Välj "Spara som" i menyn "File" drop ner.

4 Gå till datorns skrivbord som sparfilen och välj "All Files" i "Spara som" i rullgardinsmenyn längst ner i fönstret Spara som.

5 Skriv "enable.reg" utan citationstecken i "Filnamn:" fältet och klicka på "Spara".

6 Minimera alla öppna fönster för att visa skrivbordet.

7 Dubbelklicka på "enable.reg" fil. En ruta kommer att dyka upp som frågar om du är säker på att du vill köra filen. Välj "Kör" eller "Ja" och klicka sedan på "Ja" för Registereditorn varning.

8 Starta om datorn. Registret kommer att uppdateras och "Caps Lock" knappen aktiveras.

Manuellt uppdatera registret

9 Klicka på "Start" -menyn, skriv "regedit" utan citattecken och tryck på "Enter". I äldre versioner av Windows, klicka på "Start" -menyn, välj "Kör" typ "regedit" utan citattecken och tryck på "Enter". Detta kommer att lansera Registereditorn.

10 Navigera till "HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ tangentbordslayout" för att visa inställningarna.

11 Högerklicka på inställningen "scancode kartan" och välj "Ta bort". Klicka på "Ja" för att bekräfta borttagningen.

12 Starta om datorn. Registret kommer att uppdateras och "Caps Lock" knappen aktiveras.

Tips

  • Windows-registret uppdateras när REG-filer körs. Ändringar i registret kan skada Windows och andra program om det görs på fel sätt. Användare bör alltid säkerhetskopiera registret innan du gör ändringar.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com