Hur Transfer HTML datatabeller till Excel i PHP

May 24

Hur Transfer HTML datatabeller till Excel i PHP


PHP är ett språk som används för att hantera innehåll och funktionalitet på webbplatsen. Det är väl integrerat med HTML och erbjuder ett brett utbud av funktioner med en syntax som är intuitivt för dem med tidigare erfarenhet av programmering i språk som C och C ++. Den har en stor fördel jämfört med dessa språk i sin förmåga att bearbeta webbaserade data. Detta kan användas för sådana ändamål som att omvandla en tabell med HTML-data till ett format större utsträckning kan läsas av kalkylprogram som Excel.

Instruktioner

1 Passera HTML-källkoden för webbplatsen i PHP-skript med hjälp av "fopen (" målstället här "," r ")" -funktion.

2 Leta reda på koden för den tabell som du funderar på att transkribera. HTML-datatabeller skrivs rad för rad. Tabeller markeras i början av HTML-koden av en <table> tagg och avslutas med en </ table> tagg. Däremellan är varje rad markeras med en <tr> tagg i början och en </ tr> tagg i slutet. I varje rad, data öppnas med en <th> taggen och avslutades med en </ th> tagg.

3 Skriv en loop ekvation att börja jämföra varje rad av de importerade HTML-data. Inom denna slinga, skriva en "om" uttalande att börja när en jämförelse sträng linje för "<table>" motsvarar sant. Inom detta "om" uttalande, skriver en slinga för att ta upp jämföra strängar på raden efter "<table>."

4 Skriv tre "om" uttalanden i denna slinga. Om linjen utvärderas motsvarar "<tr>," gör ingenting men låt slingan gå vidare till nästa rad. En annan kommer att utlösa en funktion för att tolka de första fyra "<th>" tecken från raden och den sista fem "</ th>" från raden av data. Skriv detta tolkas linje till en sträng. Och om raden inte jämställas med "</ tr>", skriver en null symbol "\ n" till strängen. Detta är symbolen för att börja en ny rad.

5 Skriv en linje för att ställa in ett booleskt värde till "false" om linjen utvärderas jämlikar "</ table>." Skriv de två föregående loopar upphöra när detta värde motsvarar false.

6 Skriv strängen till en textfil med en .csv förlängning. Använda en kombination av funktionerna "fopen ()", "fwrite ()" och "fclose ()" för att åstadkomma detta. Detta kommer att skapa en kommaseparerade värden fil. När du har valt hur man ladda ner filen, öppna den med Excel eller något annat kalkylprogram. Du kommer att se tabellen replikeras inom kalkyl celler.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com