Hur man använder .htaccess att omdirigera en Wordpress 404 Fel

December 21

Hur man använder .htaccess att omdirigera en Wordpress 404 Fel


De flesta Wordpress teman är en 404.php fil som inlägg en anpassningsbar sida när besökare klickar på en dålig länk på din sida. Om webbserverprogrammet inte kan hitta filen, dina besökare antingen återgå till din startsida med liten förklaring eller se en generisk "404 sida" från ditt webbhotell. Se till att dina besökare får den sida som är avsedd för dem genom att identifiera sin plats i din Wordpress webbplats .htaccess fil.

Instruktioner

1 Logga in på din värd. Öppna dess filhanteraren. Välj mappen Wordpress. Den innehåller ett antal programfiler samt en index.php och wp-admin, wp-innehåll och mappar wp-omfattar. Det kan eller kan inte inkludera en .htaccess fil. Om så är fallet, göra en säkerhetskopia innan du börjar redigera.

2 Skapa en ny fil Om ingen .htaccess filen finns. Annars väljer .htaccess-filen och öppna filhanteraren kod redaktör. Skriv "Errordocument 404 /index.php?error=404" (utan citattecken) i en tom rad. Om Wordpress installeras i en undermapp, före index.php med mappens namn, som i "Errordocument 404 /wordpress/index.php?error=404." Använda Errordocument uttalande kan Wordpress att hitta en 404.php fil även om du byter tema.

3 Spara .htaccess-filen. Använd inte en förlängning, bifoga namnet .htaccess inom citationstecken för att förhindra det. Testa dina inställningar genom att logga in på Wordpress med dess administrativa kontonamn och lösenord. Kontrollera att du kan få tillgång till instrumentpanelen, sidor, inlägg och kommentarer.

4 Lägg till en dålig länk och få tillgång till hemsidan. Klicka på den nya länken. Om temats 404.php visas, logga ut. Test åtkomst från andra användarkonton och som en besökare. Om det finns problem, återställa den ursprungliga .htaccess (eller döpa den nya filen du skapade), ett nytt försök redigera och testa igen. Detta är anledningen till att ha en säkerhetskopia är viktigt.

Tips

  • Om din värd kontrollpanel inkluderar inte en filhanterare eller kod redaktör, använda en FTP-klient som FileZilla för att hämta .htaccess-filen, sedan göra ändringarna med din egen textredigerare. Använd FTP-klient för att återställa filen till din webbplats.
  • Wordpress dokumentation innehåller tips för att anpassa innehållet i 404.php fil.
  • Den AskApache Google 404 Plugin kan förbättra felhantering genom att föreslå alternativa källor till information som dålig länk var tänkt att innehålla. Denna plug-in hanterar andra felförhållanden utöver 404.
  • Tillbaka upp .htaccess filen innan redigering. En skadad eller korrupt .htaccess kan neka dig eller dina besökare tillgång till din webbplats.
  • Om redigera .htaccess misslyckas, kan du behöva justera sina behörigheter. Om du vill redigera .htaccess med Wordpress mall redaktör, som .htaccess behörighet till "666 (universell läs / skriv)" eller "660 (användare och grupp läs / skriv)." Då kommer alla användare med mallredigeringsbehörighet kunna redigera filen.
  • Många värdwebbservrar använda operativsystem med skiftlägeskänsliga fil- och mappnamn. Se till att fallet med valfri mapp och filnamn du skriver matchar deras online motsvarigheter.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com