Skillnader mellan CD och disketter

June 19

Skillnader mellan CD och disketter


Du kan lagra data på både en diskett och en CD, men de är inte utbytbara. Från lagringskapaciteten för media till tillgången på tomma skivor, finns det ett antal skillnader mellan skivor och disketter. För de flesta användningar, har ett format tydliga fördelar jämfört med den andra.

Lagringskapacitet

Den tydligaste kontrasten mellan disketten och CD är hur mycket data varje kan hålla. En diskett kan hålla bara 1,44 MB, som är extremt liten av moderna PC standarder. En CD, å andra sidan, kan hålla upp till 700 MB data, vilket gör det ett bättre val för stora filer som innehåller video, bilder eller bilder.

Skrift

Du kan skriva och skriva data till en diskettenhet så många gånger du vill. När skivan tar slut på utrymme, kan du helt enkelt radera filerna den innehåller och ersätta dem med nya. Å andra sidan, om du använder en traditionell CD-R, kan du skriva data till den endast en gång. Om du vill använda CD och om igen, måste du köpa en CD-RW-skiva med "RW" står för "omskrivningsbara."

Kompatibilitet

Ett problem med disketter är att de flesta datorer inte kommer med diskettenheter som standard. Om du behöver läsa en diskett, kan du behöva installera en USB-diskettenhet först. Dessa bärbara diskettenheter ansluta till en USB-port på vilken dator som helst, och när de väl är installerade de kan nås precis som alla andra enheten på datorn. Å andra sidan, har nästan alla moderna datorer en CD- eller DVD-enhet, och endera kan läsa en CD.

Enkel användning

Både CD-skivor och disketter är enkla att använda, men disketter blir allt svårare att hitta. Många datorbutiker och butiker kontorsmaterial har slutat sälja disketter helt och antalet försäljningsställen som säljer dem är endast förväntas minska mer i framtiden. Du kan dock fortfarande hitta disketter och diskettenheter i användning, både i hemmen och i företag.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com