Så här ändrar en Operativsystem Startordning

June 20

Så här ändrar en Operativsystem Startordning


Startordningen datorn dikterar där datorn försöker starta från början. Om det första objektet i startordningen är tillgänglig, kommer datorn fortsätta ned sin startlistan tills något är tillgänglig. Ändra startordningen för en PC görs vanligtvis för att starta återvinning programvara från en skiva eller en extern hårddisk.

Instruktioner

1 Starta om datorn och ange Basic Input Output System (BIOS) menyn. Starta om datorn. Som det startar, bör den första skärmen som du kommer att se en kommentar som talar om hur du anger BIOS menyn. Det är oftast i form av "Press" Key "för att öppna BIOS-menyn." "Nyckeln" del är olika för varje dator, men de vanligaste är "F1", "F2", "Del" och "Esc".

2 Ange startinställningen i BIOS-menyn. BIOS-menyn kan inte navigera med en mus; endast ett tangentbord fungerar. Med hjälp av tangentbordet, hitta fliken som läser "Boot Order", "Boot Manager" eller "Boot Menu." Det kan också vara under en undermeny som: ". Avancerade BIOS-funktioner" Välj och öppna menyn.

3 Ändra startordningen. I startinställningar, kommer det att finnas en aktuell startordning enheter på vänster sida och instruktioner på höger sida eller botten förklarar hur man växlar ordning. Standardmetoden för att ändra startordningen är att trycka på "+" eller "-" knappen. De "+" knappen flyttar objekt på listan upp och "-" nyckel flyttar ner dem. Datorns BIOS nycklar kan vara annorlunda.

4 Spara dina inställningar och starta om. På botten av skärmen kommer att vara en meny med exekverbara kommandon och deras tillhörande nycklar. Leta reda på "Save & Exit" kommandot och tryck på knappen som är associerad med det. På de flesta datorer blir det "F10" -tangenten. Ett fönster kommer att fråga dig om du vill spara och avsluta; Välj "Ja." Detta kommer att starta om datorn och det kommer nu start i den ordning som du angett.

Tips

  • Den typ av operativsystem (er) som du har på din dator gör ingen skillnad på stegen i processen för att komma åt BIOS menyn.
  • Du behöver bara några sekunder för att trycka på menyknappen, när datorn startar om, för att komma åt BIOS menyn.
  • Var noga med att inte ändra någon annan inställning i BIOS menyn eftersom detta kan leda till datorn blir obrukbar.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com