Hur man ställer in en 1000-Mbps nätverk

April 29

Med den ständigt ökande storleken på användarfiler, såsom HD-filmer och större bandbredd tillgängliga för bredband, är 100-Mbps Ethernet standard snabbt bli föråldrade till förmån för den nya 1000-Mbps specifikation. Detta nyare standard, allmänt känd som Gigabit Ethernet, är självkonfigurerande under Windows och Macintosh operativsystem i de flesta nyare datorer, och som sådan kan enkelt implementeras i hemmet eller företagsnätverk.

Instruktioner

1 Sätt ena änden av en Ethernet-kabel till Ethernet-porten på varje dator eller modem som ska anslutas till nätverket. Ethernet-port på datorn kommer att ligga på den bakre input / output fronten av datorns hölje. Ethernet-anslutning och hamnen är mycket lik den av en vanlig telefonlinje och jack; de är helt enkelt större.

2 Sätt den motsatta änden av varje Ethernet-kabel till en av portarna på din gigabit Ethernet-switch. Beroende på vilken modell av Ethernet-switch, kommer det att vara allt från fem till 20 anslutningsportar tillgängliga. En port är märkt "Internet" för Ethernet-kabeln som är ansluten till modemet. De återstående Ethernet-kablar kan anslutas till någon hamn.

3 Anslut elsladden till Ethernet-switch och ström på om det finns en strömbrytare. Omkopplaren kommer att börja kommunikation med varje anordning den är ansluten till och börjar den automatiska konfigurationen av nätverket. Denna process av automatisk konfiguration kan ta flera minuter, beroende på hur snabb din dator och komplexiteten i nätverket.

4 Installera någon drivrutin eller mervärde programvara som medföljde Ethernet-switch som rekommenderas av tillverkaren.

Tips

  • Även en kategori 5e Ethernet-kabel är tillräckligt för de flesta hemmanätverk, använda kategori 6 Ethernet-kabel om din kabeln löper bredvid flera andra kablar ethernet eller elektriska ledningar. Kategori 6 Ethernet-kabel ingår extra avskärmning för att förhindra signal nedbrytning från externa källor.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com