Hur man gör en flerspråkig i Drupal

February 19

Professionella företag och personliga bloggare både använder Drupal gratistjänster för redigering av någon typ av webbsida. Aktivera flera språk på en webbplats förbättrar användar tillgänglighet och ökar antalet tittare på webbplatsen. Besökaren kan välja vilket språk han vill, ändra innehållet i alla menyer och sidor, samt enkäter och profiler om så önskas. Webbsidan designer kan lägga till så många språk som webbplatsen som hon önskar.

Instruktioner

sidor

1 Installera modulen med titeln "Internationalisering" från Drupal hemsida. Lägg "admin / build / modules" i slutet av webbadressen för din webbplats för att få tillgång till modulerna.

2 Leta upp "Core - frivillig" sektionen och aktivera "locale" och "innehåll översättning." I avsnittet "flerspråkiga i18n" aktivera alla språk. Dessutom möjliggör för "poll" och "profil" moduler om du vill att dessa på flera språk.

3 Ange "översättningar" sida av Drupal webbplats. Ladda ner alla språk och extrahera dessa Drupal mapp. Lägg till "admin / settings / språk / add" i slutet av webbadressen till din webbplats. Lägg till alla de språk du hämtade och extraherade genom att välja "Ställ in."

4 Välj "sökvägsprefix bara" under "språk förhandling." Se till att standardspråket är korrekt inställd.

5 Ändra slutet av webbadressen till "admin / build / block." Under "handikappade" välj en region för "språk switcher" och klicka på "Spara block".

6 Lägg "admin / content / types" i slutet av webbadressen och välj "redigera" för innehållet du ändrar. Välj "Aktiverad, med översättning" under "arbetsflöde inställningar."

7 Navigera till "nod / add / sida" på din webbplats. I avsnittet "Språk" välja standardspråk och spara. Välj "översätta" och "lägga översättning" med det språk du vill lägga till. Skriv innehållet i detta språk.

menyer

8 Lägg till "admin / build / menyn / add" i slutet av webbadressen. Namnge den ursprungliga menyn under "Menynamn". Ge den här menyn en titel och beskrivning och spara.

9 Navigera till "admin / build / meny-skräddarsy / meny-en-menyn / add" för att lägga till ett nytt objekt. Ställ in sökvägen till den ursprungliga sidan med "nod / 1" och skriva namnet på originalspråket.

10 Upprepa stegen för att lägga till en meny i andra språk, den här gången ger väg "nod / 2." Fortsätta att upprepa dessa steg för alla de språk som du vill lägga till.

11 Lägg till "admin / build / block" i slutet av webbadressen och ange "Disabled" område för att ställa in region. Välj "Spara block" och sedan "Konfigurera" i kolumnen "Operations". Under "språkiga inställningar" välja originalspråket. Upprepa detta för de återstående språken.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com