Installera eller ändra datorns nätaggregat

July 20

En av de mest förbisedda uppgraderingar när omskrivningen din dator är att uppgradera din strömförsörjning. När du till komponenter till datorn effektbehovet växer. Och om du gör större krav på strömförsörjningen finns når en punkt där det inte. När du har hittat en ersättare, är detta hur man byta ut det mot din gamla.

Instruktioner

1 Se till att strömförsörjningen har du är för samma typ av moderkort i datorn. Det finns två typer tillgängliga AT och ATX. Den vanligaste versionen är ATX. Detta kan shudown datorn genom en signal från hårdvaran. AT-versionen kräver att du manuellt stänga av strömmen. Se till att du har ökat wattal kraftförsörjning. De flesta nätaggregat är antingen 200W eller 250W. För en uppgradering leverans, bör du byta med åtminstone en 300W nätaggregat.

2 Öppna datorns hölje och lägg den på ett bord. Demontera leverans från fallet men lämnar alla kablar anslutna tills du är redo att ersätta dem med nya.

3 Leta reda på nätaggregatet på baksidan av datorn och nära toppen. Fyra skruvar håller vanligtvis strömförsörjningen till baksidan av datorn. Skruva loss de fyra skruvarna och skjut gamla nätaggregatet bort från ryggplattan. Lämnar ledningarna är ansluten till datorn.

4 Kontrollera skruvhålen på det nya utbudet för att se till att de stämmer överens. Placera strömförsörjningen och skruva fast den i målet. Nu följer varje uppsättning av ledningar från den gamla strömförsörjningen till dess anslutningspunkt och ersätta den gamla kontakten med en från det nya utbudet. Den slutliga kontakten att byta är den viktigaste moderkort kontakten. Det är den största kontakten på strömförsörjningen.

5 Se till att kontakten på det nya nätaggregatet passar i kontakten på moderkortet. Det finns två typer av kontaktdon. En är en lång enda rad av ledningar, och den andra betecknar en dubbel rad av trådar. Nätaggregatet kommer normalt i en adapter för att växla mellan de två. Gör strömförsörjningskontakten matchar moderkort, och sedan ersätta den. Avsluta ärendet tillbaka och slå på datorn. Se till att alla dina enheter fungerar.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com