Hur man hittar ett modem säkerhetsnyckel

July 30

Hur man hittar ett modem säkerhetsnyckel


Ett modem säkerhetsnyckel används för att skydda användarna från eventuella inkräktare som kanske vill använda sitt nätverk för att ansluta till Internet. Säkerhetsnycklar kan ofta glömmas bort. Följaktligen kan användarna inte ansluta till Internet med hjälp av sin egen modem. Men det finns sätt du kan få din ursprungliga säkerhetsnyckel, men du bör ha den till hands på ett säkert ställe.

Instruktioner

2Wire Modem Standard säkerhetsnyckel

1 Greppa ett papper och penna.

2 Titta på undersidan av modemet, under serienumret och streckkoden.

3 Skriv ner 10-siffrigt nummer med parenteser runt den. Det är standardsäkerhetsnyckel.

Hämta Standardgateway Antal

4 Kontrollera att datorn indikerar den är ansluten till modemet. Placera muspekaren på den lilla "anslutningsstatusskärmen" på den nedre högra sidan av aktivitetsfältet menyn bredvid "tidsvisning" eller "volymikonen." Vänta en låda för att synas och visa din anslutningsstatus (ansluten eller inte ansluten.)

5 Gå till menyn "Start" och klicka på "Kontrollpanelen". Välj "Nätverksanslutning" alternativet. Högerklicka på ikonen som hör till din router och klicka på "Status". Välj "Support" -fliken. Skriv ner det nummer som din standard-gateway. Detta bör bestå av åtta siffror med perioder mellan den tredje, sjätte och sjunde siffran.

6 Öppna webbläsaren.

7 Skriv in åtta siffror med de perioder som du skrev ned i adressfältet i webbläsaren och klicka på "Enter". Beroende på din anslutning, kan du behöva använda prefixet "http: //". Du kommer att dirigeras till routerns konfigurationssida (om du tillfrågas om användarnamn och lösenord, använd "admin" för båda.) Bläddra i routerns inställningar för en post med titeln "säkerhetsnyckel." Detta kommer att bli nyckeln säkerhet för routern.

8 Kontakta din router kundsupport nummer om du inte kan hitta din säkerhetsnyckel efter att ha följt dessa steg. En kundtjänst ska ge dig alternativ för att hämta din säkerhetsnyckel.

Tips

  • Skriv din säkerhetsnyckel och förvara den på en säker plats i närheten av din dator för att spara tid senare.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com