Så här uppgraderar hårddisken på en bärbar dator och ändå hålla informations

March 15

Så här uppgraderar hårddisken på en bärbar dator och ändå hålla informations


Bärbara datorer är mycket användbara datorer för dem som behöver en enda datorplattform för både hem och kontor. Förpackning upp arbetsplatsen är lika enkelt som att stänga locket på den bärbara datorn. Tyvärr har de flesta bärbara datorer är utrustade med lägre kapacitet hårddiskar än stationära datorer. Uppgradera den bärbara hårddisken till en större modell är problematisk eftersom de flesta bärbara datorer har bara en hårddisk facket. Om du uppgraderar din hårddisk, du står att förlora data på den gamla enheten. Det finns ett sätt att överföra data till den nya enheten.

Instruktioner

1 Stäng av din stationära dator och koppla bort den från väggen.

2 Skruva och ta bort sidopanelen av fallet.

3 Anslut två SATA-kablar i två tomma SATA-portar. Många moderkort har fyra SATA-portar och bara en eller två SATA-enheter, så du bör ha gratis slots. Om inte, försök att koppla några onödiga enheter. För denna process, är den enda nödvändiga anordningen datorns startenheten.

4 Placera både den ursprungliga bärbara enheten och en du tänker ersätta den med inuti datorn.

5 Anslut de andra ändarna av SATA datakablarna till baksidan av hårddiskarna. Det finns två portar på baksidan av hårddiskar: Data och Power. Portarna är helt annorlunda så att du inte råkar koppla ström till data eller vice versa.

6 Lokalisera två SATA-strömkontakter på datorns nätaggregat kabelstrumpa. Om du är osäker på hur de ser ut, ta en titt på baksidan av hårddiskar och hitta en kontakt som passar lätt på den återstående porten.

7 Slå på datorn och gör det möjligt att ladda operativsystemet.

8 Öppna "Den här datorn". Ett fönster som listar alla anslutna enheter visas.

9 Välj din gamla laptop hårddisk. Det bör vara enhetsbokstav D: \ eller ett högre bokstav i alfabetet. Om du är osäker på vad enhetsbeteckning är ansluten till datorn hårddisk, öppna var och en tills du hittar dina data.

10 Kopiera data till den nya hårddisken genom att välja den med musen och skriva "Ctrl-C". Sedan navigera till den nya enheten och skriv "Ctrl-V". Du bör bara kopiera data som dokument, musik, bilder, etc. Kopiera operativsystemet och installerade program kommer att orsaka många fel. Det är bäst att installera om operativsystemet och programmen.

11 Stäng av datorn efter alla filerna har kopierats.

12 Koppla hårddiskarna från din stationära dator.

13 Placera den nya hårddisken i din bärbara dator. Den bärbara datorn kommer att ha en liten panel under det vanligen hålls på plats av en enda skruv. Efter uttagningen är hårddisken hamnen lättillgänglig och enheten kan sättas in i uttaget med lätthet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com