Hur man förstå Dator Processor

March 21

Hur man förstå Dator Processor


Datorer tjäna som knutpunkt för modern kommunikation, underhållning och affärer. Inuti varje dator är en del av maskinvaran givet kända inom IT-området "hjärnorna" i maskinen. Denna del av maskinvaran, känd som centralenheten eller CPU, sitter på datorns moderkort. Utan CPU, skulle ingen av de andra enheter eller program på datorn kunna fungera korrekt. Att förstå en CPU innebär att titta på några tillhörande siffror och villkor.

Instruktioner

1 Identifiera CPU varumärke och stift konfiguration. Vanliga varumärken är Intel och AMD. stift Konfigurationen bestämmer hur processorn kan passa på ett moderkort. Varumärket och stiftkonfiguration därigenom identifiera vilka moderkort är kompatibla med en viss processor.

2 Hitta CPU klockfrekvens. Klockfrekvens mäts i megahertz (MHz) eller gigahertz (GHz). Den talar om hur mycket data processorn kan bearbeta per sekund. En 1 MHz-processor är kapabel att beräkna 1 miljon datacykler per sekund, medan en 1 GHz processor är kapabel att beräkna 1 miljard datacykler per sekund. Även flera faktorer inverkan datorns hastighet i allmänhet, ju högre klockfrekvens, desto snabbare datorn kommer bero på att processorn kan komma åt data för att utföra uppgifter snabbare. Klockfrekvenser brukar annonseras på tillverkarens låda eller stämplas direkt på processorn.

3 Fundera på hur många kärnor processorn har. CPU tekniskt är en plastbit med silikon på den. Silikonet leder ström så att processorn kan utföra beräkningar för datorns uppgifter. Det är klump av silikon som faktiskt är processorn. En CPU med flera kärnor har helt enkelt mer än en klump av silikon på den. Varje klump av silikon leder elektricitet oberoende, varigenom CPU att utföra fler beräkningar och utföra flera uppgifter. Ju fler kärnor en CPU har, desto snabbare kan CPU fungera som en helhet.

4 Titta på CPU rutan för belopp på nivå 1 och nivå 2-cache för CPU. Cachar är kortsiktiga minnesenheterna (chips). De är anslutna till varje processor på den CPU. Du vill cache att vara så hög som möjligt eftersom det är snabbare för processorn att komma åt cachen än det är att få tillgång till andra minne såsom random access memory (RAM).

5 Tänk på CPU som en översättare och trafikpolis. Varje bit av hårdvara som är ansluten till ditt moderkort-till exempel ditt ljudkort-ger ut och tar emot data. Dessa data måste vara i ett enhetligt språk för att de olika hårdvaruanordningar att kommunicera med varandra. CPU arbetar med moderkortet för att översätta alla data från enheterna i siffer, speciellt 1: or och 0: or. CPU synkroniserar också hastigheterna för varje enhet. Denna synkronisering och matematiskt språk är det som gör att datorn kan utföra flera funktioner samtidigt, såsom tittar på en video med både ljud och grafik.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com