Datorstart Felsökning

March 23

Alla som använder en dator under en längre tid har upplevt smärtan av ett operativsystem som inte startar upp. Det finns en massa skäl till varför din dator inte startar och den här artikeln kommer att ge dig några idéer om hur man kan lösa detta problem.

Installera ny maskinvara

Ibland när du installerar en ny bit av hårdvara, såsom en hårddisk, kan detta orsaka konflikter i bios, och datorn startar inte upp. Se till att bios är att erkänna del av maskinvaran innan du försöker starta upp operativsystemet. Om BIOS känner igen din hårdvara och börjar operativsystemet starta upp, då är det en programvara fråga, inte ett hårdvaruproblem.

Kontrollera alla kablar

Om alla kablar är inte säkra, i synnerhet på hårddisken, operativsystemet startar inte. Likaså om alla grafikkort, ljudkort osv inte är säkra, kan detta leda till att samma problem. Om du har nyligen arbetat på insidan av din dator och operativsystemet inte startar, då detta är förmodligen fallet. Stäng av datorn och se till att allt är säker och sedan försöka starta upp igen.

Operativsystem härdsmälta

Ibland när all hårdvara fungerar korrekt, inte operativsystemet. Om du har problem med att starta upp helt ur det blå, då kanske du vill stänga av datorn under 15 sekunder och försök starta den igen. Om detta inte fungerar, kan du starta i felsäkert läge för att leta efter problem. Om du har haft problem med operativsystemet och har inte installeras i en lång tid, kan det vara dags för en ny ominstallation.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com