Asus CG5290 Frysning Up

July 4

ASUS Essentio CG5290 är en mid till high-end dator avsedd för användning med spel och andra högpresterande applikationer. Eftersom processorn och minneskrävande program förbrukar mycket resurser, fungerar hårdvaran i CG5290 på overdrive när man kör dessa program. Om CG5290 fryser upp samtidigt som du spelar HD-video eller köra spel eller andra applikationer, kan hårdvaran vara fel.

CPU-temperaturen

ASUS CG5290 levereras med en fyrkärnig Intel Core i7 centralenhet; processorn har hyper-threading, vilket gör det möjligt för i7 att utföra upp till åtta uppgifter på en gång. Eftersom CPU: n är en högpresterande apparat, utnyttjar det en hel del energi, och matar således en signifikant mängd värme. Om kylflänsenheten inte avleda värme tillräckligt bra, eller om CPU överklockat kan processorn överhettas och orsaka CG5290 att frysa när man kör processorintensiva program.

Grafikkort

Den Essentio kommer med NVIDIA GeForce GTX 260, en dedikerad grafikkort som datorn använder för att återge grafik. Kortet utför 2D och 3D-rendering och stöder Microsoft DirectX upp till version 10; som sådan, ska datorn ha några problem att köra de flesta spel. Om programvara som är associerade med kortet, men är defekt, kan det hända att datorn fryser när du spelar högpresterande spel. Uppgradera till den senaste versionen av programvaran för GTX 260 för att korrigera fel i enhetskoden. Programvaran kan hittas på ASUS eller NVIDIA: s webbplats.

Moderkort

Moderkortet fungerar som det centrala nervsystemet; den använder en komplex konfiguration av elektriska kretsar för att skicka data till, och hämta data från de enheter som är anslutna till ASUS Essentio. Eftersom moderkortet är ansvarig för överföring av information och kraft till de interna och externa komponenter hårdvara, om moderkortet börjar misslyckas, kommer datorn fryser i mitten av operationen och kan plötsligt stänga eller visa en blå skärm.

nätverks~~POS=TRUNC

Vissa dataspel - särskilt massiva multiplayer online-spel, eller spel som körs co-op lägen - kräver en Internet-anslutning för att köra. Det är sällsynt, om nätverkskortet eller dess tillhörande drivrutin är felaktig, kan datorn frysa eller kraschar när du spelar online-spel. Om du använder en trådbunden anslutning, ansluta till trådlöst Internet, eller vice versa, och sedan testa spelet. Om datorn slutar frysning, är nätverkskortet ansvarig. Uppgradera kortet till den senaste drivrutinen, eller byta ut kortet, om det behövs.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com