Om bläckstråleskrivare Bläck

March 21

Få komponenter i en dator skrivare är mindre tänkt på än en bläckstråleskrivare är tryckfärg. Den enda gången det även kommer att tänka på är när det löper ut eller bleknar. Men vad är bläckstråleskrivare bläck och hur fungerar det att producera en rad av tryckta produkter från bilder till text?

Historia

På 1980-talet ingenjör på Hewlett-Packard märkte att hans automatisk dropp kaffebryggare gjorde kaffe utan mekaniskt rörliga vattnet. Värm flyttade vatten från en reservoar för att göra kaffe, och samma princip är vilka befogenheter bläckstråleskrivare patroner. Värme appliceras via en elektrisk ström till munstyckena i patronen, vilket möjliggör en mycket liten (ca 15 pikoliter) mängden skrivarbläck att falla på sidan; tusentals bläckdroppar gör ett enda ord.

Betydelse

Eftersom skrivarbläck fungerar på principen om värmeinduktion för att flytta bläck, bläck för pennor är i allmänhet olämpliga eftersom de är mer av en pasta än en vätska. Hewlett-Packard ingenjörer utvecklat ett vattenbaserat bläck, som kallas pigment, som var tillräckligt tunt för att passera genom öppningen men inte så vattniga att det flödade ut ur bläckpatronen före värme applicerades. Tidiga bläckstråleskrivare erbjuds endast svart bläck eftersom processen var dyr och svart var en relativt enkel färg att tillverka.

Fungera

Under 1990-talet, avancerad bläckstråleskrivare teknik nog att sänka priset till en nivå genomsnittskonsumenten skulle ha råd. Som Hewlett-Packard har sällskap av andra tillverkare datorkomponent, såsom Canon och Samsung, hade nya konkurrensfördelar tas fram. Färgbläck började att erbjudas; cyan, magenta och gult begagnade syntetiska färgämnen lösta i ett liknande vatten formel som den svart bläck. Resultatet blev tre färger bläckpatroner vars funktion var mer sofistikerade än de grundläggande svarta patroner.

Funktioner

Som bläckstråleskrivare tekniken avancerad, behovet av allt högre upplösning produkter tvingade förändringar i sammansättningen av bläck. Öppningarna patroner har krympt över tiden, med några av de minsta dropparna mäter 3 pikoliter. Dessa mindre öppningar kräver allt rena bläck; naturligt förekommande klumpar och föroreningar kan täppa till dessa mer avancerade patroner. Ingenjörer på de ledande skrivartillverkarna, såsom Epson, Hewlett-Packard och Canon, har utarbetat sina egna strategier för att bekämpa dessa träskor.

överväganden

I ett försök att öka färgutnyttjande, har Epson tagit fram en ny metod för färgutskrifter med sin DURABrite process. I stället för en standard tricolor bläckpatron, det finns tre separata bläckpatroner. Bläcket är speciellt filtreras och utformad för att flyta ut ur anpassade munstycken, vilket ökar upplösningen. Hewlett-Packard har vänt sig till ett syntetiskt färgämne process och börjar eliminera vatten upplösta pigment. Denna process, som kallas Vivera, involverar också flera filtreringsmetoder för att avlägsna orenheter. Både Hewlett-Packard och Epson har flyttat från vattenbaserade färger och i vattenavvisande eller hydrofoba, bläck och färgämnen, en komplett helomvändning från tidigare teknik.

Teorier / Spekulationer

Ändå är äldre teknik skrivarbläck och patroner som används i bostäder och kontor över hela landet. Många av dessa användare har valt att ignorera de tekniska framsteg och fylla på sina bläckpatroner från alternativa bläck källor: tredjepartstillverkare, fyll-medan-du-vänta stationer på apotek och butiker kontorsmaterial, och även gör-det-själv-bläck refill satser. Alla dessa använder bläck baserad på formlerna utvecklades under 1980-talet och 1990-talet. Resultatet är en blomstrande andrahandsmarknaden för påfyllda, renoverade bläckpatroner, en utveckling som har skurit in lönsamhet bläck försäljning för stora tillverkarna.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com