Återställa viloläge på ett tangentbord

March 19

Återställa viloläge på ett tangentbord


När i viloläge, enligt Microsoft, pausar datorn dina program och sparar dina öppna dokument när du använder mycket lite ström. Använda mindre ström hjälper till att spara energi. Datorsömn inställningar styrs via kontrollpanelen Energialternativ. Härifrån kan du bestämma hur du vill att datorn ska reagera när du vill avsluta eller återställa viloläge. Det är möjligt att styra viloläge med tangentbordet.

Instruktioner

1 Välj effektinställning du föredrar för datorn för att återställa viloläge. Viloläge kan återställa med en touch av sömnknappen eller strömbrytaren på tangentbordet. Viloknappen vanligtvis ligger överst på tangentbordet, märkt med en månskära, men det kan också finnas som en funktionsknapp som kräver en kombination av tangenttryckningar för att aktivera. Softkeys identifieras ofta med ljusare eller dämpade färger, som finns under huvudfunktionen tryckt på knappen.

2 Återställa normalt driftläge genom att trycka på strömbrytaren eller sova på tangentbordet. Vissa datorer kommer att återställa normalläge när du trycker på en tangent. Inställningar för att återställa med en knapptryckning finns i systeminställningarna.

3 Ställ säkerhet genom att aktivera lösenordsskydd i energialternativet Systeminställningar. Datorn kommer att kräva att du skriver ett lösenord innan du åter normalt driftsläge.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com