Hur man skapar en hund skådespelare i Motion

June 16

Autodesk Motion är en 3-D animation program. Om du har en 3-D hundmodell, kan du använda Motion att förvandla det till en skådespelare, namnet på en karaktär på en animerad scen, med ett skelett. Detta gör det möjligt att flytta modellen i nästan oändliga sätt med Motionsofistikerade fysik och anatomi motor, vilket skapar en realistisk hund som kan springa, hoppa, rulla runt, och gör alla andra älskvärda saker hundar gör.

Instruktioner

1 Importera 3-D modell av en hund i Motion. Motion används inte för att göra 3-D-modeller, men för att animera dem. Spara 3-D-modellen med filändelsen .trc eller .c3d, som är motion-capture datafiler. Välj "File" och "Import" för att importera modellen.

2 Välj "Skapa Optiska segment" under Importalternativ. Detta konfigurerar den importerade modellen att vara redo för segmentering och skelettuppbyggnad. Tryck på "Importera".

3 Välj "Asset Browser" fliken i "Asset Browser" panel på den högra sidan av användargränssnittet. Öppna "tecken" mappen. Välj din modell. Dra modellen i "Viewer" panel, som initierar det som en skådespelare.

4 Tryck på fliken "Tecken Definition". Välj "karakterisera" markering. Klicka på "bas" och välj "Quadraped."

5 Tryck på "Ctrl" och "W" för att ändra visningsfönstret till den schematiska vyn, som hjälper dig att kartlägga din hund modellens kroppsdelar till Motionskelett hierarki.

6 Välj den kroppsdel ​​som du vill att kartlägga och dra den till motsvarande öppna facket på fliken "Tecken Definition". Till exempel, klicka på "huvudet" nod och dra den till "huvud" slot. Fortsätt tills du har helt kartlagt din hunds kropp till Motionskelett nod system.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com