Definition av rackutrymme

June 18

Definition av rackutrymme


Rackutrymme definierar det område där datorservrar, och video- och audioutrustning finns. Rackutrymme är en integrerad del av en datorserver installation i skåp eller ett videoredigerings svit. Placeringsutrustning i ett rack är användbar, och det sparar energi.

mätningar

Definition av rackutrymme


Ett rack är vanligen antingen 19 inches (482,6 mm) eller 23 inches (584,2 mm), och rymmer flera delar av utrustning som arrangeras inuti. Utrymmet som erbjuds av en rackenhet är 1,75 inches (44,45 mm).

allmänt språkbruk

Definition av rackutrymme


En enhet av rackutrymme är allmänt känd som ett "U" (till exempel: 1U eller 2U), beroende på hur bred anordningen är att upptar utrymmet. En typisk bladservern kommer att ta upp mellan 1 och 2 U utrymmen i racket. Så du kan ha mellan åtta och 15 servrar i en typisk rack. Du kan ha andra enheter i huset, som switchar, katalysatorer, hubbar och routrar, så dessa kan också mätas genom enheten för "U."

Rack Mount Effektivitet

Definition av rackutrymme


En rackmonterad kommer att erbjuda mer effektiv än en traditionell serverrummet där utrustningen finns med mindre täta utrymmesskäl. Rackmontering har råd med bättre kylning och enklare tillgång eftersom luftflödet riktas från framsidan till baksidan. Mer serverinstallationer använder denna metod, och genom att göra så, blir mer kompakt medan du använder mindre energi.

Övrig utrustning i ett stativ

Definition av rackutrymme


Vanliga video och ljud utrustning monterad i en 19 tums rack. En video-redigering anläggning, till exempel, kommer att monteras i ett rack för enkel åtkomst av personal som använder anläggningen. När band och skivor måste bytas snabbt, är detta det enklaste sättet att göra det. En DVD-spelare kommer förmodligen att ta upp mellan 2U och 4U, medan en patch panel av uttagen kommer förmodligen bara använda 2U.

Historia

Rack har funnits i många år. Med inriktningen av centraliserade resurser nätverks, har de blivit mer och mer populär som en metod för att lagra central utrustning, både video och ljud, och datorserverenheterna. Riktningen för framtiden är att göra dessa ännu effektivare och energisparande, så att de blir mindre och kunna göra mer.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com