Vad är Gmail IMAP?

March 24

Vad är Gmail IMAP?


Google äger en hel del tjänster - bland annat Gmail - men IMAP är inte en av dem. Snarare IMAP, som står för Internet Message Access Protocol, är en teknik som många e-postleverantörer utnyttja. Dessutom, i samband med IMAP är en slags teknisk kusin i form av POP3-teknik. Med Gmail kan du välja någon av dessa, men Googles personal inte förklara varför IMAP är lite mer fördelaktig.

disambiguation

Både IMAP och POP3 tjänster kan du få några meddelanden som skickats från inkorgen i Gmail till en dator eller enhet via en extern, icke-Google-klient. Men skiljer sig IMAP genom att den skapar en tvåvägskommunikation mellan dig och Googles Gmail-servrarna. Så, inte bara kan du hämta din Gmail via IMAP-klient, men vad du än gör till din e-post kunden - som att läsa, flytta eller ta bort vissa meddelanden - återspeglas på Googles servrar och i inkorgen i Gmail. POP3 skapar bara en envägskommunikation, så det bara kan du hämta din e-post, och det är det.

fördelar

IMAP är en klar vinnare över POP3 i termer av de fördelar det ger, enligt den officiella Gmail-bloggen. Den tvåvägskommunikation stöds av IMAP innebär att du inte behöver göra samma arbete två gånger, såsom att ta bort och organisera e-post. Du kan synkronisera Gmail över flera enheter genom olika kunder, om det är nödvändigt, så att ditt Gmail-konto är densamma oavsett hur eller med vilken enhet du använder den.

Inrätta

För att starta processen för att inrätta IMAP för ditt Gmail-konto, logga in på ditt Gmail-konto, och sedan klicka på kugghjulet. Efter det, klicka på "Inställningar" och klicka sedan på "Vidarebefordran och POP / IMAP" länken. Rulla ned till avsnittet "IMAP-åtkomst" och välj "Aktivera IMAP." Efter den punkten är när det blir lite mer teknisk och särskilt beroende på e-postklient du använder. Att hjälpa till med att klicka på länken "Konfigureringsanvisningar" i samma avsnitt, och välj sedan "Jag vill aktivera IMAP." Leta efter just din klient och följ instruktionerna som är specifika för det.

rekommendationer

För optimal prestanda rekommenderar Google personal IMAP klientinställningar är specifika för fem program eller enheter, i maj 2013: iOS-plattformen, Thunderbird, Apple Mail, Microsoft Outlook och Outlook Express. Om du planerar att använda någon av dessa, sedan läsa Googles rekommendationer (länk i Resources) för just din klient eller enhet. Annars, Google personal har andra rekommendationer för dig i händelse av att du väljer en annan kund - som inte spara dina skickade meddelanden till Gmails servrar och inte gör det möjligt för IMAP-klienten skräppostfilter.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com