Token Ring Network

June 22

Token Ring Network


Medan Ethernet är en välkänd nätverkstopologin och dominerar marknaden, detta var inte alltid fallet. Under det senaste decenniet av 20-talet, en strid rasade mellan supportrar och tillverkare av Ethernet och Token Ring nätverk arkitekturer. Medan de som gynnade Token Ring nätverksarkitektur inte vinna kriget, var det faktiskt anses av många vara en långt överlägsen teknik.

Historia Token Ring

IBM uppfann Token Ring på 1980-talet och pressas för standardisering med IEEE: s 802,5 arbetsgrupp. Standarden 802,5 definierar Token Ring nätverk arkitektur, medan standard 802,3 definierar Ethernet-nätverk arkitektur. Medan IBM och andra pressade för godkännande av Token Ring in på 1990-talet, kostnaden för Ethernet var mycket lägre, vilket gjorde det mer attraktivt för företagen. Även hastigheter förbättrades från 4 till 100 megabit per sekund i slutet av 1990-talet, den låga kostnaden och hög tillgänglighet av Ethernet nätverkskomponenter har alla men dödade Token Ring nätverk marknaden.

Logisk och fysisk topologi

Naturligtvis är Token Ring en logisk ringtopologi, men det är praktiskt taget alltid implementeras som en fysisk stjärna. Detta innebär att signalen färdas trådarna som sammanbinder datorerna som om de var anslutna till en ring av tråd. En token överförs från dator till dator, och bara den dator som har token kan skicka data till nätverket. Men fysiskt datorerna anslutna till ett centralt nav som kallas en MAU - flerstationsaccessenheten - på ett sätt som ser ut som en stjärna.

Prestanda

Token Ring-nätverk, även vid endast 4 Mbps, bättre än 10 Mbps Ethernet-nätverk på grund av den token passerar systemet. Vid 16 mbps, Token Ring närmar sig effektiviteten för 100 Mbps Ethernet. Införandet av Token Ring omkoppling förde med sig ännu bättre prestanda, men Ethernet dominans på marknaden orsakade ytterligare utveckling av snabbare Token Ring komponenter att upphöra.

Kosta

Förmodligen den viktigaste faktorn i nedläggningen av Token Ring har kostat. Företag verkar baserat på deras slutresultat och Ethernet blev en sådan handelsvara objekt som dess kostnad ständigt sjunkit. För att göra saken värre, IBM krävs royalties och licensavgifter som drev Token ring konstlat högre än de annars skulle ha varit.

Framtiden för Token Ring

Även om det finns fortfarande Token Ring-nätverk som arbetar, är de så småningom att ersättas av Ethernet där det är möjligt. Ett fåtal stora företag som använder IBM stordator utrustning och är beroende av äldre system fortfarande köra Token Ring-nätverk. Mycket få tekniker vet mycket om Token Ring; nätverksteknik klasser röra knappt på omoderna arkitektur. Med detta sagt, är framtiden för Token Ring nätverk dyster, och det kommer förmodligen att försvinna helt under nästa årtionde.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com