Så här uppgraderar en dator grafikkort

August 28

Inte bara kan installera ett grafikkort vara mycket givande, kan det också vara till nytta för datorns prestanda. Innan du kan uppgradera ett grafikkort, måste du ta reda på vilken typ av grafikkort (även kallat ett "grafikkort") ditt moderkort stödjer. Det finns två huvudsakliga typer av grafikkort: AGP och PCI-E. Från och med 2006 har AGP fasats ut till förmån för den oändligt snabbare PCI-E. Äldre datorer kan begränsas till AGP, medan datorer köpt efter 2006 kan stödja PCI-E. Du kommer att behöva rådfråga ditt moderkort dokumentation för att ta reda på detaljerna i ditt moderkort kompatibilitet.

Instruktioner

1 Koppla alla kablarna som leder till baksidan av datorlådan. Tryck på strömbrytaren på strömförsörjningen för att stänga av strömmen (det bör vara i "-" läge). Använd din skruvmejsel för att skruva raden av skruvar på sido fallet panelen. Du behöver bara ta bort fallet panel som ger tillgång till moderkortet. Om du kan & # 039; t berättar genom att titta vilket är den högra panelen, måste du ta bort dem båda. Några fall göra detta svårare eller lättare att berätta. En del moderna datorlådor är "verktygslösa" mönster som don & # 039; t kräver en skruvmejsel. Du kan använda fingrarna för att skruva plastskruvar.

2 Placera fallet på rygg med moderkortet mot dig. Placera båda händerna på metallstruktur i chassit. Detta kommer att eliminera alla statisk elektricitet som kan skada datorn och grafikkortet. Gör detta ofta när du arbetar inuti datorn fallet.

3 Leta upp videokortplatsen. På de flesta moderkort, PCI-E och AGP-kortplats är nära mitten botten av moderkortet. Slitsen är vanligen färgad, märkt (använd din ficklampa) och plats ovanför en rad grundläggande PCI-platser (intetsägande, små vita luckor).

4 Höj korthållare på båda sidor av PCI-E eller AGP-kortplats. De korthållare används för att hålla kortet på plats när ditt fall är vertikal. Om det finns någon, ta bort den gamla grafikkort. Växla kort, men inte dra. Gentle kraft bör tillämpas i båda ändarna av kortet tills det lyfter.

5 Sätt i grafikkortet. Passa in kortet med kontakterna i facket och tryck försiktigt ned kortet ordentligt i kortplatsen. När kortet är ordentligt i spåret, sänka korthållare i båda ändarna. Fäst lämplig strömkälla ansluten till sidan av grafikkortet. Du kommer att behöva hänvisa grafikkortet dokumentation för att se hur mycket kraft som krävs.

6 Byt fallet eftersom det var. Återansluta allt. Starta datorn. Du kommer att behöva uppgradera drivrutinerna för den nyinstallerade grafikkortet. Få de mest up-to-date drivrutiner för din typ av grafikkort (vilket skulle vara NVIDIA eller ATI) från avsnittet "Resurser" nedan.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com