Hur vill kolla om en e-postserver är svartlistad

August 27

Hur vill kolla om en e-postserver är svartlistad


Ett e-postsvartlista är en databas av Internetprotokollet (IP) adresser som kan efterfrågas av elektronisk post (e-post) servrar för att identifiera anslutningar och meddelanden som ska blockeras på grund av dålig innehåll rykte. Om utgående e-post inte accepteras av e-postservrar utanför din organisation, kan din server vara på en svart lista. För att avgöra vilken e-post svartlista orsakar problem med din e-postleverans, bör du kontrollera om e-postservern är svartlistad.

Instruktioner

Kontrollera om en e-postserver är svartlistad

1 Öppna webbläsaren och gå till DNSBL Info (se DNSBL Info i avsnittet "Resurser").

2 Ange Internet Protocol (IP) adress för e-postservern i "Quick DNSBL Check" rutan och klicka på "Markera den här IP" -knappen. Den DNSBL Info webbsida kommer att kontrollera om e-postservern är svartlistad och visa resultatsidan.

3 Bläddra resultatsidan, och leta efter några svarta listor som inte visar "OK" grafik. Om alla de svarta listorna visas "OK" och inga utgående e-postmeddelanden från e-postservern blockeras, är e-postservern inte svartlistad. Om dina utgående e-post blockeras eller visas som svartlistad på sidan DNSBL resultat, fortsätter du till steg 4.

4 Klicka på varje svart lista som inte visas som "OK" på sidan DNSBL resultat. DNSBL kommer att ge dig mer information om hur de ska följa upp med den svarta listan leverantören. Uppföljning med den svarta listan leverantören för att få e-postservern bort från svarta listan.

5 Kontakta administratören av alla e-postdomän som inte accepterar utgående e-post efter att du har fått e-postservern bort från svarta listor skannas av webbplatsen DNSBL. Dessa domäner kan upprätthålla sin egen svartlista eller kan prenumerera på en svart lista inte skannas av webbplatsen DNSBL.

Tips

  • Det kan ta en avsevärd tid att få bort din e-postserver IP-adress från en svart lista. Om du vill det snabbaste resolution till utgående e-postleverans problem som orsakas av svarta listor, kan du kontakta din Internet-leverantör för att få en ny IP-adress skapas för e-postservern. Ändra e-postservern IP till den nya adressen, och sedan se till att du ändrar MX (Mail Exchanger) rekord i DNS att peka DNS-namn för e-postservern till den nya IP-adressen.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com