Hur Till Registrera en PDF i Adobe

April 23

Hur Till Registrera en PDF i Adobe


Precis som en fysisk pappersdokument, kan du underteckna ett PDF-dokument för att visa godkännande eller ange att du har läst dokumentet. Underteckna ett PDF-dokument kan ha sina fördelar jämfört med att underteckna ett pappersdokument, eftersom det minskar pappersarbetet om det finns flera mottagare eller kopior av dokumentet. Adobe Acrobat och Adobe Reader stöder denna funktion, så att du kan elektroniskt signera ett PDF-dokument med hjälp av din Adobe digitalt ID om du har en eller genom att manuellt dra i din signatur, så länge som den som skapade dokumentet ställa in funktionen när dokumentet skapades.

Instruktioner

Elektroniskt signera PDF med bläck

1 Starta Adobe Acrobat eller Reader, beroende på vilket program du har. Klicka på "File" och välj "Öppna". Navigera till platsen för PDF-dokumentet på din dator som du vill signera. Dubbelklicka på den för att öppna den.

2 Klicka på "Avancerat" i Arkiv-menyn och välj "Logga & certifiera" om du använder Adobe Acrobat. Klicka på "Dokument" i Arkiv-menyn och välj "Sign" om du använder Adobe Reader. En sidomeny visas.

3 Rulla över och klicka på "Apply Ink signatur."

4 Rita din signatur med markören på den del av dokumentet där du vill att din signatur ska visas.

5 Klicka på "File" och välj "Spara som". Ange ett namn för det undertecknade dokumentet och ange en plats på datorn där du vill spara PDF. Klicka på "Spara".

Signera PDF

6 Starta Adobe Acrobat eller Reader, beroende på vilket program du har. Klicka på "File" och välj "Öppna". Navigera till platsen för PDF-dokumentet på din dator som du vill signera. Dubbelklicka på den för att öppna den.

7 Klicka på "Avancerat" i Arkiv-menyn och välj "Logga & certifiera" om du använder Adobe Acrobat. Klicka på "Dokument" i Arkiv-menyn och välj "Sign" om du använder Adobe Reader. En sidomeny visas.

8 Rulla över och klicka på "Registrera dokument."

9 Klicka på dokumentet där du vill registrera den, klicka på den och rulla över, skapar ett signaturfält. Observera att du kan hoppa över detta steg om dokumentet har redan ett signaturfält. "Logga dokument" dialogruta visas.

10 Klicka på "Sign som" rullgardinsmenyn och välj ditt digitala ID från listan. Fyll i din digitala ID lösenord i "Lösenord" fältet nedan.

11 Klicka på "Utseende" i rullgardinsmenyn och välj ett utseende för din signatur. Observera att du kan välja "Skapa nytt utseende" om du vill skapa ett nytt signaturutseende specifikt för det dokument du registrerar. Rita din signatur i den tilldelade om du väljer att skapa ett nytt signaturutseende utrymme.

12 Klicka på "Registrera". En "Spara som" dialogruta visas. Mata in ett namn för det undertecknade dokumentet, ange en plats på datorn och klicka på "Spara" (Acrobat) eller "Skicka" (Reader).

Tips

  • Ändra färg elektroniskt bläck signatur genom att högerklicka på "Pencil" -ikonen i "Comment & Markup verktygsfältet." Klicka på "Verktygsstandardegenskaper" och välja färg från listan.
  • En digital signatur är mer officiellt än en bläck signatur som Adobe register och bäddar in information om din identitet i PDF-filen.
  • PDF skapare måste genomföra funktionen när du skapar dokumentet att underteckna ett dokument med elektroniskt bläck i Adobe Reader.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com