Hur Aktivera en Swap partition i Ubuntu

February 22

Swap-partition på en Linux-operativsystem används som dedikerade utrymme på hårddisken där mindre använda sidor av det fysiska minnet lagras. Detta frigör det fysiska minnet för den aktuella pågående process eller program. Mängden fysiskt minne i kombination med storleken på växlingsutrymme är mängden virtuellt minne tillgängligt för operativsystemet. Du kan öka det fysiska minnet genom att skapa flera växlingspartitioner på hårddisken. Den extra växlingsutrymme måste aktiveras innan det används av operativsystemet.

Instruktioner

1 Högerklicka på skrivbordet och klicka på "Terminal" för att öppna ett terminalfönster.

2 Skriv in kommandot "sudo mkswap / dev / swap_part" formatera partitionen som växlingsutrymme. Ersätt "/ dev / swap_part" med enhetsnamnet för den nya partitionen. När Ubuntu är installerat, är växlingspartitionen typiskt kallas "/ dev / sda5."

3 Skriv in kommandot "sudo gedit / etc / fstab" för att öppna "fstab" filen i textredigeraren gedit. Du kan byta ut "gedit" med din favorit textredigerare.

4 Lägg till följande rad i slutet av "fstab" filen:

/ dev / swap_part swap swap defaults 0 0

Var noga med att sätta en flik (inte mellanslag) mellan var och en av de delar av linjen. Ersätt "/ dev / swap_part" med namnet på växlingspartitionen. Lägga ingången till "fstab" filen kommer att se till att operativsystemet använder växlingspartitionen när den startar.

5 Spara och stäng "fstab" filen.

6 Skriv kommandot "sudo swapon -Va" för att aktivera den nya växlingsutrymme.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com