Hur man använder 2 domäner för samma webbplats

January 4

Hur man använder 2 domäner för samma webbplats


Det är inte ovanligt att företag och andra individer att äger flera domännamn. Det kan vara lämpligt att köpa domännamn som liknar din för att hindra andra från att låtsas vara du eller att rikta dina besökare till rätt webbplats om ditt domännamn lämpar sig för felstavningar eller skrivfel. Du kan köpa två eller flera domäner, skapa en webbplats på en domän och styra ytterligare domäner till din huvudsakliga webbplats från domänregistratorn eller kontrollpanel genom en process som kallas vidarebefordran.

Instruktioner

Kör pappa

1 Logga in på ditt GoDaddy konto och klicka på "domänhanterare" under min produktsektionen.

2 Välj den domän som du vill vidarebefordra (typiskt, kommer detta att vara sekundär domän som egentligen inte värd din webbplats). Du måste redan har köpt den här domänen för den här metoden ska fungera. "Framåt" och välj "Forward Domain" alternativet.

3 Välj "http: //" för standardvidarebefordran. Om servern använder en säker anslutning, välj "https: //".

4 Skriv in webbadressen till den domän som faktiskt är värd för webbplatsen i "Vidarebefordra till" textfältet. Klicka för att aktivera "Uppdatera min DNS-inställningen för att stödja denna förändring" för att automatiskt ändra inställningarna för det vidarebefordrade domänen.

5 Klicka på "Avancerade alternativ" för att anpassa vidarebefordras domän. Till exempel kan du välja att permanent eller tillfälligt vidarebefordra domänen. Du kan också välja om domännamnet destination visas i besökarens webbläsarens adressfält eller om det vidarebefordrade domänen visas alltid (detta kallas maskering).

6 Klicka på "OK" efter att ha bekräftat att du är nöjd med all information du har angett. Din andra domänen kommer att börja vidarebefordran till din huvudsakliga webbplats mellan 24 och 48 timmar.

nätverks~~POS=TRUNC

7 Besök Network Solutions webbplats i webbläsaren. Välj "Web Forwarding" från "Domain Name" -menyn i navigering.

8 Ange ditt namn och lösenord i fälten som visas på denna sida för att få tillgång till ett befintligt konto. Klicka på "Logga in".

9 Sätt ett kryss bredvid den domän som visas på kontrollpanelen (du måste redan har köpt den här domänen via Network Solutions) och klicka på knappen för att fortsätta med vidarebefordran.

10 Skriv in webbadressen till webbplatsen (huvuddomänen) som är målet i "Destinationsadress" rutan. Klicka på alternativet för att maskera den verkliga adressen om du vill att vidarebefordrade URL alltid visas, och klicka på "Fortsätt."

11 Välj hur länge du vill köpa vidarekoppling, klicka på "Säkert kassan" och fortsätta med att ange din betalningsinformation. Observera att från och med mars 2011 Network Solutions debiteras $ 12,99 per år överlämnas domän utöver domänregistrering pris.

1and1

12 Logga in på ditt 1and1 administration konto. Klicka på "paketet" -fliken och klicka på paketet som innehåller domän som du vill redigera, om du har mer än ett paket. Annars kommer kontrollpanelen omdirigera till administrationspanelen om du har bara ett paket.

13 Klicka på "Domäner" -ikonen från administrationssidan och placera en bock bredvid den domän som du vill vidarebefordra. Klicka på "Destination".

14 Välj alternativet att vidarebefordra domänen från "bestämmelseort" rullgardinsmenyn och skriv in webbadressen till huvuddomänen i "Destination" rutan. Inkludera "http: //".

15 Kontrollera "HTTP" som typ vidarebefordran och klicka på "OK" -knappen för att aktivera ändringarna.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com