De bästa Photoshop Inställningar för Web bilder

April 11

De bästa Photoshop Inställningar för Web bilder


Photoshop är ett kraftfullt bildmanipulering program som tillåter användare att redigera och ändra bilder för en mängd olika behov. Användaren kan ställa in bilder som ska användas för utskrift eller ändra dem för användning på webben. För bästa resultat bör användare se till att justera färg, bildstorlek och upplösning innan du sparar en bild för användning på Internet.

Bildupplösning och storlek

När du placerar bilder på webben, anser bildstorlek och upplösning. Generellt bilder som används på webben är 72 punkter per tum (dpi), vilket tyder på exakt hur många punkter - eller bildpunkter - återfinns i en tum av en bild. Denna mätning kan ökas eller minskas med Photoshop som behövs, men ändringar dpi kan påverka hur bilden visas på skärmen och i tryck.

Bildupplösningen är mestadels ett problem vid utskrift i stället för visning på en skärm. För att ändra bildupplösningen i Photoshop, klicka på "Bild" i menyn och välj "Bildstorlek", som tar upp bildstorleken dialogrutan.

Färg

Fel färgprofil eller övermättnad kan vara att skylla om bilden ser lerig eller fläckigt när den visas på webben. Eftersom dessa bilder visas på skärmar, bör bilderna ställas in på en RGB (röd-grön-blå) färgprofil i stället för CMYK (cyan-magenta-gul-svart) eller Pantone profil, som vanligtvis används för utskrift.

Om bilden verkar ha radioaktiva färger - lime gröna eller ljusa gula - och ser lerig, kanske du har en övermättad bild. Att justera mättnad eller mängden färg i en bild, klicka på "Bild" och välj "mättnad."

Spara en bild för webben

Photoshop erbjuder förinställda funktioner för att hjälpa användare att spara bilder för webben. För att komma åt den här funktionen i nyare versioner av Photoshop, klicka på "File" och välj "Spara för webben och enheter." Användarna kan sedan spara Photoshop-filer i ett antal olika format för webben, inklusive JPEG, PNG och GIF.

HTML-taggar

När du placerar bilder på webben, ger taggen <img> i HTML extra attribut för att säkerställa att bilden inte blir skev eller sträckt när den visas. <Img> taggen har bara två obligatoriska attribut: "src" (URL-adress) och "alt" (text). Inkludera bredd och höjd attribut för att se till att bilden förblir normal i storlek.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com