Hur man redigerar bilder med moln och sjöar

May 3

Hur man redigerar bilder med moln och sjöar


Ofta när du tar utomhusbilder kan kameran överexponera bilden på grund av ljusstyrkan på dagen. Detta ger dig en tråkig och livlös himmel, när du letade efter en rik, blå färg med mycket detaljerade moln. Du kan fortfarande få denna intensiva färg om du göra några justeringar och ändringar med digital bildbehandling program. Även om alla digital bildbehandling programvara skiljer sig på vissa sätt, de verktyg som används för att utföra detta intensifiera effekt är grundläggande, och liknande i de flesta digital bildbehandling program som Photoshop, GIMP eller Paint. Även Photoshop är en dyr professionell programvara, GIMP och Paint är gratis programpaket tillgängliga för alla Microsoft Windows-användare.

Instruktioner

1 Öppna din digitala bildbehandlingsprogram och klicka på "File" och "opent" för att lokalisera och öppna bilden.

2 Skapa ett nytt lager av bilden genom att klicka på "Lager" i det övre verktygsfältet.

3 Kontrollera bakgrunden och förgrundsfärger för att säkerställa färgerna är inställd på svart som förgrunden och vitt som bakgrunden. Dessa är standardfärger, så de kanske redan väljas. Annars klickar på lapparna för att välja svartvitt.

4 Välj ikonen gradient från "Verktyg" bar till vänster. Detta är en liten ikon som ser ut som en liten lutning. Högerklicka på ikonen lutning och välj "Svart till transparent" ikonen från listan över tonings alternativ.

5 Klicka på toppen av himlen och dra den klickade musen i en vertikal linje ner till horisontlinjen och släpp klick. Notera gradient från svart till transparent vid horisonten.

6 Leta reda på "Lager" fönstret till höger. Detta visar en miniatyr för bilden och det nya lagret du gjort. Leta reda på "Egenskaper Lager" rutan högst upp i fönstret. Leta efter blandningsläge rutan i toppen av "Lager" fönster. Standardinställningen är "Normal". Klicka på "Down" pilen bredvid den och välj "Overlay." Detta kommer att föra din himmel tillbaka men göra färgen mörkare och mer intensiv.

7 Lägg samma effekt till sjön området genom att följa samma lutning instruktionerna i steg 2 till steg 6, men utgående gradienten från botten av bilden av sjön och dra klick till en tum eller två innan de kommer till horisontlinjen

8 Välj "Bild" och "Nyans och mättnad." Flytta reglaget över att intensifiera färgen på helheten. I vissa program, kan du behöva klicka på "Bildjusteringar" innan du klickar på någon justeringsalternativ.

9 Klicka på andra alternativ under kategorin "Bildjusteringar" "Bild" eller för att förbättra färgerna i bilden. Ångra en effekt du inte gillar genom att klicka på "Redigera" och välja "Ångra" eller "Back". Fortsätt att göra justeringar till ditt foto tills du är nöjd med det.

10 Klicka på "Spara som" när du är nöjd med din slutliga bilden. Välj att spara filen som JPG.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com