Hur konvertera FAT32 filer på en flash-enhet till NTFS-filer

August 16

Hur konvertera FAT32 filer på en flash-enhet till NTFS-filer


Som flash-enhet kapacitet fortsätter att öka, är övergången från FAT32 till NTFS-enhet formatering blir allt vanligare. NTFS formatet ger bättre tillförlitlighet, snabbare läs / skrivhastigheter, bättre säkerhet och bättre kompatibilitet med vilken dator som helst med en NTFS-formaterad enhet. Alla enheter över 32GB kapacitets måste använda NTFS-format för att fungera korrekt med Windows-baserade datorer.

Instruktioner

1 Sätt in flash-enheten i en ledig USB-port på datorn. Vänta tills enheten att visas på skrivbordet. Dubbelklicka på den för att öppna ett nytt fönster. Högerklicka och klicka på "Markera alla" följt av "Kopiera."

2 Högerklicka på skrivbordet och välj "Nytt" följt av "Mapp." Dubbelklicka på "mapp" för att öppna den och högerklicka inuti. Välj "Klistra in." Detta kommer att flytta någon av dina filer från flashminnet till datorn för att förhindra förlust av data vid konvertering flash-enheten till NTFS.

3 Högerklicka på "Den här datorn" -ikonen på skrivbordet, följt av "Hantera". Leta reda på posten för "hårddiskar" och klicka på den en gång för att utöka listan över enheter.

4 Högerklicka på "USB-enhet" visas följt av "Egenskaper". Klicka på fliken "Policies" och välj alternativet "Optimera för prestanda." Klicka på "OK."

5 Dubbelklicka på "Den här datorn" -ikonen på skrivbordet. Leta upp USB-enheten i listan över enheter och högerklicka på den. Välj "Format" i listan som visas.

6 Klicka på "Drop down menyn textrutan" under "File System." Klicka på "Start" alternativet längst ner i "Format" fönster.

7 Klicka på "OK" när formateringen är slutförd. Vänsterklicka på mappen du skapade i steg 2 och medan du håller ned vänster musknapp och dra mappen över ikonen "USB-enhet" på skrivbordet och släpp knappen.

8 Vänta för filöverföringen skärmen att försvinna innan du fortsätter. Högerklicka på "USB-ikonen" och välj "Mata ut" från alternativen. Vänta några sekunder innan du drar flash-enheten ur USB-porten.

Tips

  • Om du inte flytta filer från flash-enheten innan du konverterar disken, kan du skriva eller förlora filerna.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com