Så här ändrar Adblock för Chrome inställningar

August 18

Så här ändrar Adblock för Chrome inställningar


Adblock Plus, Google Chrome, blockerar oönskade pop-ups, banners och andra annonser som kan störa surfar. Förlängningen skyddar också din integritet, inaktiverar spårning Internet och blockerar sajter som kan fastna farliga malware. Tweak vägen Adblock Plus utför dessa uppgifter genom att justera inställningarna.

Instruktioner

1 Klicka på Chrome menyikonen (det har tre horisontella linjer på det), följt av "Inställningar". Klicka på "Extensions" och sedan klicka på länken nedan ikonen Adblock Plus "Options". Den Adblock Plus Alternativ öppnas och visar fyra flikar.

2 Klicka på fliken "Allmänt" och granska programmets allmänna alternativ, bland annat "Visa ikon i adressfältet" och "Hide platshållare av blockerade element." Placera en bock bredvid alternativ du vill aktivera.

3 Klicka på "Godkända domäner" -fliken för att visa Godkända domäner sidan. Om du vill Adblock Plus att bortse från vissa områden, skriver ett domännamn som "CNN.com" i det övre textrutan och klicka på "Lägg till domän."

4 Klicka på "Lägg till dina egna filter," skriver ett filter som du vill lägga till Adblock Plus och klicka på "Lägg till filter".

5 Klicka på "Filter listor" för att visa sidan Filterlistor. Som standard ser du en bock intill Easy listan. AdBlock Plus använder denna lista för att filtrera annonser du stöter på när du använder Chrome. Klicka på "Lägg till filter prenumeration" för att visa en rullgardinsmenyn om du vill visa ytterligare listor du kan lägga till programmet. Klicka på listan du vill lägga till följt av "Add" för att lägga till den.

Tips

  • Ta bort en befintlig domän från Godkända domäner genom att klicka domänen och klicka på "Ta bort markerade." Lägga domäner till boxen är ett utmärkt sätt att förhindra Adblock Plus blockerar annonser på webbplatser som innehåller annonser som du vill se.
  • Den Adblock Plus sidan Alternativ har en "Lägg till dina egna filter" flik som hjälper avancerade användare lägga till sina egna filter till programmet. Skriv in ett filter som du vill lägga till i textrutan bredvid "Lägg till filter" -knappen och klickar på knappen för att lägga filtret. Klicka på länken "Adblock Plus Filter Syntax" följt av "Lägg till dina egna filter" för att lära sig att skapa anpassade filter.
  • Sidan Filterlistor har en knapp "Uppdatera nu". Klicka på den när du vill att programmet för att uppdatera sina filterlistor. Även om du klickar aldrig på den här knappen, Adblock Plus uppdaterar sina listor automatiskt när du surfar på webben.
  • Endast aktivera filterlistor du faktiskt behöver. Om du lägger för många, kan Chrome sakta ner och inte svarar.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com