Hur fjärråtkomst en annan dator via e-post

March 19

Hur fjärråtkomst en annan dator via e-post


Att kunna få tillgång till din dator från någon annanstans, om din hemdator från jobbet, din arbetsdator hemifrån, eller någon av dem på semester-är en mycket användbar funktion. Ett intressant sätt att göra detta är via e-post. Med hjälp av särskild programvara, kan du skicka kommando e-post till fjärrdatorn och hämta filer, köra program, eller bläddra i mappar. Stora tankar synes lika, eftersom det finns flera program som syftar till att göra just det, som sträcker sig från homebrew manus till kommersiell programvara.

Instruktioner

1 Murphy, av MurphyMac.com, har skrivit ett skript för Mac som kan användas för att automatiskt e-filer till dig själv, som sedan kan nås på annat håll genom samma konto. Det är helt gratis (se Resurser för alla nedladdningar), men det tar lite arbete för att ställa upp: du behöver för att automatisera skript som ska köras med jämna mellanrum, så att den kan kontrollera din e-post, processkommandon, och skicka filerna. Som sido bonus, kan den användas i kombination med en iPhone, så att du kan se dina bilagor i e-postkontot medan ganska mycket som helst.

2 Annat skript, inspirerad av den första, är Shantanu Outlook fjärrfilen makro. Detta är Windows motsvarighet Murphy e-access skript, som kan läggas till Outlook installationen så att du kan fjärr överföra filer till dig själv via ditt e-postkonto. Naturligtvis är detta bara användbart om du faktiskt använder Outlook, och kräver lite kopiera och klistra in kod, men det finns inget alltför svårt krävs.

3 Att flytta in på området själva, fristående programvara, har vi Runtime Softwares RemoteByMail. Detta program inte bara kan du skicka filer till dig själv, men kan zip dem för enkel överföring, och kan köra program och kommandon på fjärrdatorn, liksom. Det är precis så fri som makron och skript som tidigare nämnts, och kan vara mycket användbar för Windows-användare som vill ha lite mer än bara fil överförande kraft.

4 Slutligen finns det GetByMail, ett shareware program som tar konceptet till en ännu högre nivå. Inte bara kan det skicka filer, blixtlås, och hela kataloger värde av filer, men det tillåter dig att utföra filhantering funktioner såsom byta namn och ta bort filer, samt på distans exekvera program, skicka dig screen-shots, och även avstängning eller starta om datorn. Hela programmet kostar ungefär $ 25, men en gratis version för Gmail och SSL-kunder finns också.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com